hur man tar hand om huden samtidigt uttorkning poison ivy utslag

Poison ivy utslag, även känd som allergisk kontaktdermatit, orsaka smärta och irritation varhelst anläggningen har kommit i kontakt med huden. En giftig olja harts i anläggningen, som kallas urushiol, är den ingrediens som orsakar utslag. Även om din instinkt kan vara att repa och väsen över drabbade hud, kan detta sprida utslag som orsakar olja till andra delar av kroppen. Eftersom en Poison Ivy utslag kan ta en till fyra veckor att läka, är det viktigt att på rätt sätt ta hand om din hud under tiden. Genom att ta hand om din hud medan utslag klarnar upp, kan du minska irritation och göra läkningsperioden mindre besvärande.

Tvätta huden med kallt vatten och tvål. Undvik att använda varmt vatten eftersom detta hjälper Poison Ivy olja tränga in i huden. Använd en lätt beröring när du tvätta huden, skölj sedan med kallt vatten och klappa torrt med en mjuk handduk.

Kombinera halv tvättsprit med 1/2 kopp kallt vatten i en skål. Svamp den utspädda tvättsprit på påverkas av giftig murgröna hud. Gör detta omedelbart efter att ha kommit i kontakt med Poison Ivy att minska en allvarlig utslag reaktion.

Fyll badkaret med ljummet vatten och tillsätt en kolloidalt havremjöl bad produkt för att lugna huden. Blötlägg i badkaret i 15 till 20 minuter några gånger varje dag för att lindra irritation.

Blöt en ren handduk i kallt vatten och vrida ur den fukt. Applicera sval kompress på huden i-mellan bad att ge lindring från klåda och irritation. Låt cool komprimerar att stanna kvar på huden i 15 minuter åt gången, upprepa proceduren tre till fyra gånger per dag. Pat-torr hud efter att ha använt kompress.

Använd alltid långärmad skjorta och långbyxor instoppade i dina strumpor för att skydda huden när hon gick genom skogsområden eller andra platser där Poison Ivy är närvarande. Köpa en kommersiell poison ivy olje blockerare och tillämpa den på otäckta områden i huden. Substitut bakpulver för kolloidalt havremjöl behandlingar i badvattnet.

Smidig hydrokortison kräm över blistery utslag. Ta en over-the-counter antihistamin på natten för att ge lindring och hjälpa dig att sova.