hur man tar bort popcorn skal i halsen

Du sitter på soffan tittar på en film, glatt mumsar på en skål med popcorn. Plötsligt som du sväljer en munsbit, går något fel. Det finns en knaster känsla, som det finns en stor klump i halsen. En popcorn skal har fastnat i halsen. Inte panik, följ bara några enkla steg och du kan ta bort det, att komma tillbaka till filmen så snart som möjligt – men förmodligen utan resten av popcorn.

Dricka vätska först. Börja med ett glas vatten och se om det tvättar ner popcorn skal. Om det inte fungerar, prova läsk. Ibland fizzing åtgärder hjälper till att skölja ner bit av popcorn, så prova något mycket brusande som ginger ale.

Äta något att ta på skalet om vätskorna inte fungerar. Prova en bit fluffig bröd, en boll av klibbigt ris eller en banan. De flesta av dessa livsmedel kommer att ta tag i främmande föremål och hjälpa till att dra ner i halsen. Om dessa inte fungerar, prova en bit av tortilla ätit utan att tugga. Den stora bit av tortilla har ibland tillräcklig friktion att greppa popcorn skrovet och ta bort den.

Gå till akuten eller närmaste klinik om alla ovanstående åtgärder inte fungerar. Popcorn skal kvar i halsen kan orsaka svullnad, problem att svälja eller andas och infektioner i halsen. Inte lämna in den, tänker att det kommer att arbeta sig ut. Ta hand om problemet direkt.