hur man tar bort en liktorn

Den tekniska termen för en liktorn är “hallux valgus,” med hänvisning till en abnormitet i strukturen av foten och tå som orsakar en potentiellt smärtsam ben och gemensamma missbildning. Läkare föreslår att du första försök att hantera tillstånd att använda mer restriktiva medel innan du försöker ta bort liktorn. Läs vidare för att lära sig att ta bort en liktorn.

Förstå att ett kirurgiskt ingrepp är det enda sättet att helt ta bort en liktorn. En patient med en liktorn uppmuntras att vända sig till operation endast när den smärta som orsakas av liktorn är alltför svår att hanteras, även om vissa människor väljer att ta bort liktornar för kosmetiska skäl.

Konsultera en kirurg för en utvärdering av ditt specifika fall. Kirurgisk behandling av en liktorn kan innebära avlägsnande, återanpassa, riktning, förkorta eller omplacering av ett antal ben, leder och / eller tår.

Kom ihåg att din kirurg kan rekommendera specifika borttagningstekniker som är lämpliga för din ålder, din hälsa, din nivå av fysisk kondition och betydande livsstilsfaktorer.

Välj önskad metod för bedövningsmedel. En allmän eller spinal bedövningsmedel används ibland, men fler och fler kirurger väljer lokalbedövningsmedel Förklaring liktorn borttagning. Du ska också informera din läkare om du någonsin har haft en negativ reaktion mot någon typ av narkosmedel.

En liktorn orsakar ofta endast mindre obehag. Försök att använda ortoser, köpa speciella skor eller tillämpa is och smärtstillande läkemedel som din läkare innan du utforskar kirurgi.

Schemalägg din operation. Du bör räkna med en återhämtningsperiod på cirka sex och åtta veckor.

Räknar med att du sannolikt kommer att behöva hjälp av kryckor för att komma runt, särskilt under de första veckorna efter operationen.

Undvik onödig stress på foten under återhämtningsperioden. Vila foten vid en förhöjd höjd så ofta som möjligt, eftersom det kommer att bidra till att minska postoperativ svullnad kan uppstå.

Var noga med att välja en lämplig par nya skor att bära när din återhämtningsperiod har passerat. Skor med skarpa, kramper punkter, skor som är extremt smal och skor som är mycket snäv bör undvikas.

Rapportera eventuella oförutsedda biverkningar eller möjliga infektioner på dina kirurger så snart som möjligt. Kom ihåg att alla kirurgiska ingrepp utförs vid en viss grad av risk för patienten, och att ingen bedövning är 100 procent säkert att använda i alla människor.