hur man skall avgöra din ögonfärg

Ögonfärg är en genetisk egenskap som är vidare från dina föräldrar. Flera gener är ansvariga för att bestämma ögonfärg, med brun vara mer dominerande färgen jämfört med blå eller grön. Om du är delvis färgblind, kan det vara svårt att verkligen berätta vilken färg dina ögon är. Dessutom, ibland ögonfärg är svårt att avgöra eftersom det ändrar subtilt som svar på ljuset, färgen kläder du bär, eller andra faktorer. Fastställande din ögonfärg kan åstadkommas med lite forskning och med lite hjälp.

Be en vän att titta på dina ögon och berätta vilken färg de verkar vara när du står i naturligt ljus, klädd i en vit skjorta.

Undersök en färgkarta och jämföra det med dina ögon att välja en färg som bäst matchar ögonfärg.

Kontrollera eventuella journaler på fil. Ögonfärg är ofta ingår och du kan få en officiell diagnos om din ögonfärg.