hur man reparera en flisas tandbro

Flisas tänder i tandbroar vanligtvis kan repareras med dental sammanfogning, ett förfarande som utförs av en tandläkare eller kosmetisk tandläkare i vilken ett tandfärgat harts appliceras på den flisas tand. Hartset härdar med hjälp av ett speciellt ljus och obligationer till tanden. Limning kan pågå i upp till 10 år (om hur lång tid en tandbro varar) innan den behöver bytas ut eller bättrings.

Besök din tandläkare eller en kosmetisk tandläkare för att få honom att bedöma skadorna på din tandbro.

Kontrollera med din tandläkare försäkringsbolag, eftersom kostnaden för att reparera din flisas bron kan vara helt eller delvis täckt. Kostnaderna kan variera från $ 100 till $ 400 per tand.

Se till att färgen på hartset matchar den för de andra tänderna i din bro. Din tandläkare ska kunna visa färger som han kan välja att binda flisas bron.

Fråga din tandläkare om du kan vänta medan proceduren görs. Det ska bara ta cirka två timmar. Tanden kommer att etsas med en lösning för att skapa små sprickor i ytan. Hartset kommer att appliceras på tanden, och en hög-intensivt ljus kommer att visas på tanden för att härda hartset. Mer än ett skikt av hartset kan behöva tillämpas.

Du kanske vill överväga att ha en reserv tandbro görs för att hålla i handen, om du skulle allvarligt skadas eller förloras.

Ät inte hårda eller tuggodis, is eller något som kan skada din bro.