hur man läser sys dia pulsen

Personliga blodtrycksmätare kan du kontrollera ditt blodtryck vid varje given tidpunkt. När du använder en av dessa monitorer för att kontrollera ditt blodtryck, visar monitorn två nummer. En av dessa siffror mäter din systoliska trycket, vilket är trycket i artärerna när hjärtat slår, och man mäter din diastoliskt tryck, vilket är trycket i artärerna i mellan beats. Om du vill läsa ditt systoliska eller diastoliska trycket, kan du göra det genom att veta vad de olika blodtrycksnivåer innebär.

Leta det systoliska trycket läsa på blodtrycksmätaren. Detta nummer brukar betecknas som “SYS” och är den översta behandlingen av blodtrycksmätare.

Bestäm var det systoliska läsning faller på blodtryck skala. En normal systoliskt läsning är lägre än 120. En läsning mellan 120 och 139 betecknar prehypertensionen, en läsning mellan 140 och 159 betecknar Steg 1 hypertoni, en läsning av mer än 160 betyder etapp 2 högt blodtryck, och en läsning av mer än 180 innebär en hypertensiv kris . Om ditt systoliska trycket är över 180, måste du söka akut vård omedelbart.

Leta det diastoliska trycket läsa på blodtrycksmätaren. Detta nummer brukar betecknas som “DIA” och ligger direkt under det systoliska på blodtrycksmätaren.

Bestäm var det diastoliska läsning faller på blodtryck skala. En normal diastoliska läsning är under 80. En läsning mellan 80 och 89 betecknar prehypertensionen, en läsning mellan 90 och 99 betecknar Steg 1 hypertoni, en läsning av mer än 100 betyder etapp 2 högt blodtryck, och en läsning av mer än 110 innebär en hypertensiv kris . Om din diastoliska trycket är över 110, måste du söka akut vård omedelbart.

Högre än normalt och lägre än normala blodtrycksmätningar bör utvärderas av din läkare.