hur man lämna in en medicinsk klagomål

När du i närvaro av en läkare eller annan sjukvårdspersonal, förväntar du dig att få kvalitet och professionell vård. Det finns dock tillfällen när vårdpersonal inte upprätthålla denna standard. Om du känner att du har inte lämnats adekvat vård från hälso- och sjukvårdspersonal, bör du lämna in ett klagomål med staten medicinska styrelsen att åtgärda slarv, rapport bedrägeri och tala ut mot oprofessionellt beteende. Lämna in ett klagomål kan hjälpa till att skydda framtida patienter från liknande problem.

Ta reda på vad State Board licensierar läkare. Om du är osäker på vilket skick styrelsen att kontakta, ring din statens medicinsk tavlan och fråga ombudet. Om styrelsen inte kan hjälpa dig, bör de kunna ge namn och kontaktuppgifter för den korrekta linjen.

Kontakta rätt State Board och begära ett klagomålsformulär. Många statliga styrelser har också formen på nätet.

Fyll klagomålsformuläret. Ange fullständigt namn och licensnummer (om det är känt) på den person du klagar. Om du inte vet namnet eller licensnummer, kontakta vårdinrättning och begära information eller titta på din medicinska räkningen.

Beskriv omständigheterna kring ditt klagomål. Var så specifik som möjligt i din rapport. Om det finns några vittnen, bland annat namn och kontaktuppgifter för varje vittne.

Lägga fram alla underlag. Bevis kan innehålla kopior av journaler, fotografier, faktureringar eller bevis för betalning.

Underteckna patientjournaler release. Detta är en vanlig del av formen och är skyldig att utreda klagomålet.

Se till att inkludera patientens namn och annan personlig information som efterfrågas. Underteckna och datera formuläret.

Skicka formuläret och andra dokument som krävs till staten styrelsen. En utredare ska undersöka klagomål och styrelsen kommer att vidta disciplinära åtgärder efter eget gottfinn.