hur man kan minska svullnad av prostatakörteln

När män når 40 års ålder och äldre, är det vanligt att deras prostatakörteln att svälla och orsaka vissa obehagliga effekter, såsom en frekvent behov av att urinera och en bäck som stannar och startar. Dessa effekter är inte farliga, men de kan vara irriterande. Lyckligtvis finns det sätt för män att minska svullnad av prostatakörteln för att lindra symptomen.

Besök en läkare för att se till att en svullen prostatakörteln är den verkliga orsaken till dina oönskade symptom. Oftast orsakar en förstorad prostata ofta lust att stiga upp och urinera. Det kan även orsaka en man att vakna upp flera gånger under natten för att gå på toaletten, störa hans vila. Andra symptom kan inkludera en udda känsla av fullkomlighet bakom pungen, en urinflödet som brinner och håller stopp och start, och dribblingar efter urinering sker. Eftersom dessa effekter kan orsakas av andra problem också, du ska alltid få en läkares diagnos snarare än bara förutsatt att din prostata är svullen.

Koppla av i ett badkar full med varmt vatten, tillåter dig själv att dra i minst 20 minuter. Male Health Center säger att detta är särskilt effektivt om du gör det rätt före sänggåendet, eftersom det kommer att minska svullnad som kan få dig att gå upp flera gånger för att urinera under natten.

Begränsa ditt vätskeintag några timmar före sänggåendet kommer att hålla blåsan tom natten. Klippa ut koffein och alkohol kommer också att bidra till en sund, vilsam sömn.

Ta täta promenader pauser om du har ett jobb som håller dig i en stol hela dagen, eller om du brukar sitta för långa sträckor tid. När du sitter överdrivet, Male Health Center varnar att du sätter press på prostatakörteln och öka svullnaden. Genom att få upp och flytta runt för fem eller tio minuter varje timme, kommer du ta bort trycket och minska svullnaden.

Du kanske inte ens behöver för att försöka minska din prostatakörteln svullnad för att få lindring. En studie utförd i Milwaukee, Wisconsin, visade att även om män inte vidta några åtgärder för att behandla sin svullnad, hade de en minskning med 30 procent i sina prostatarelaterade symptom under loppet av sex månader.

Delta i samlag på en regelbunden basis. Male Health Center säger att varje gång du har en klimax, släpper du vätska från prostata vilket naturligtvis minskar svullnad.

Utforska naturläkemedel och kosttillskott, såsom zink och såg Palmetto, som är tänkt att kunna minska prostata svullnad. Även om forskningen inte har bekräftat dess effektivitet, har många män rapporterade att zink främjar god prostata hälsa om man tar 30 till 60 milligram per dag. Sågpalmetto har faktiskt visat lovande i studier, som orsakar märkbar minskning i prostata svullnad när den används som ett kosttillskott.