hur man kan hjälpa en hoarder

Om en vän eller älskad tvångs ackumuleras materiella varor, kan hon ha en hamstring problem. Det kan vara svårt att hjälpa en hoarder, eftersom drabbade individer ofta inte ser sitt beteende som problematiskt. Att hjälpa en hoarder tar längre tid än bara en dag att städa sitt hus, den personen måste erkänna problemet och ta en aktiv roll i hennes tillfrisknande. Upplagring är en psykisk sjukdom som kräver professionell behandling, så att förståelsen för hoarder situation när hjälper henne att söka vård.

Bedöm din älskade en hamstring problem. Identifiera de tre hallmark egenskaper hamstring: förvärv av ett stort antal onödiga ägodelar som han är oförmögen att göra, att leva i ett utrymme så rörigt att rummen inte kan användas för avsedda ändamål, och signifikant lidande eller oförmåga att utföra grundläggande dagliga aktiviteter. Helt enkelt att äga en massa saker inte göra någon en hoarder.

Be att få tala med hoarder om sin livsstil. Diskutera överdriven röran, och fråga hur hoarder vill fortsätta. Tala lugnt utan att skylla hoarder eller märkning hennes beteende som galen eller störd.

Begära att hoarder se en psykolog eller psykiater om hans problem. Boka tid så snart som möjligt, och se till att skräp och hoarder beteende inte utgör någon omedelbar fara för sig själv eller andra.

Gör en detaljerad förteckning över hoarder symtom, psykisk hälsa historia, tidigare trauma, sjukdomshistoria, mediciner, frågor för en psykisk hälsa leverantör och annan relevant information. Bifogar hoarder till hennes utnämning att ge känslomässigt stöd.

Du kan inte övertyga en hoarder att ändra sitt beteende tills hon känner igen hamstring som ett problem. Rensa ut hennes livsrum utan tillstånd kan motverka hoarder och äventyra din relation.

Ta en aktiv roll i hoarder psykiska hälsa behandlingsplan. Hjälp hoarder kasta onödiga objekt, delta i terapisessioner, ta mediciner och öva avslappningstekniker. Erbjud din känslomässigt stöd för att hålla hoarder motiverade att förbättra.