hur man kan bota bruxism naturligt

Bruxism är den medicinska termen hänvisar till knyta och slipning av tänderna, som utförs omedvetet och på olämpliga tider. Människor som lider av bruxism ofta inte vet att de har utvecklat detta maner, och ofta inte inser att behandling är tillgänglig fram till skador på tänder och mun har gjorts. Tandemaljen och insidan av kinden kan skadas av bruxism. Genom att använda alla åtgärder nedan kan du säkert och effektivt stoppa slipning tänderna.

Applicera en varm fuktig handduk i ansiktet. Applicering av värme kommer att öka blodcirkulationen runt ansiktet. Det kommer också att koppla käkarna och förhindra dem från att knyta. Köra en ren handduk under varmt vatten under några minuter. Pressa ut vattnet och täcka ansiktet i 20 minuter eller tills handduken svalnat.

Utöva ditt ansikte genom att mumsa på knapriga grönsaker varje natt. Tugga är en effektiv ansikts övning som kan minska tandslipning genom att lugna dina käkar och mun. Tugga på morötter, äpplen eller broccoli varje dag, särskilt före sänggåendet.

Sov med huvudet och halsen förhöjda. Tand slipning vanligtvis inträffar när du sover på rygg med huvudet vilande platt. En lätt förhöjning av halsen och huvudet kommer att underlätta din slip problem. Höj ditt huvud och hals med en fast, bekväm kudde. Denna position kommer att hjälpa dig att andas lättare och hålla huvudet avslappnad.

Bära en skyddande munskydd. En munskydd är en bekväm beläggning som skyddar tänderna från skada orsakad av tand slipning. Konstant användning av en mun vakt kan minska slipning över tiden. Du kan bära en munskydd även om du har tandställning. Konsultera en tandläkare att ta reda på vilken typ av munskydd är bäst för dig.

Utför yoga djupandningsövningar. Tand slipning vanligen orsakade av stress. Djupandningsövningar kan hjälpa din kropp och själ slappna av. När du är avslappnad du är mindre benägna att slipa tänderna. Gör yoga djupandning varje dag, särskilt före sänggåendet. (Se Resurser för en YouTube-video på yoga andning.)