hur man kan bli av en torr hud utslag som är infekterad

Utslag som orsakas av torr hud är en vanlig företeelse, särskilt på vintern. De tenderar att vara röd, flagnande och kliande. Bakterier, smuts och bakterier på våra händer och under våra naglar skrapa genom redan råa huden på utslag när vi repa, vilket kan leda till en infektion. Vad kliade innan kan nu vara nästan outhärdlig och ser ännu värre. Vi måste behandla utslag, samtidigt behandla infektionen så att den inte sprider och skapar en allvarlig situation som en staphinfektion. Det finns saker du kan göra för att bli av med en torr hud utslag som är infekterad.

Undvik bad, speciellt långa varma sådana. Bad förvärra torr hud genom att beröva den dess fukt från naturliga oljor. Tvål och smuts i badvattnet kan också förvärra en infektion.

Tvätta med mild tvål och vatten. Använd inte alkohol för att rengöra det smittade området. Alkohol är torkning, som endast kommer att göra din utslag värre.

Använd en antibiotisk salva, som Neosporin. Var säker på att det har en återfuktande bas ingrediens som vaselin.

Applicera hydrokortison på bara utslag för att bekämpa klåda.

Repa inte – du kommer bara sprida smittan till att den inte tränga djupare. Håll naglarna mycket kort så att du gör minimal skada på natten, samtidigt som det smittade området förband när du sover.

Fortsätta att återfukta området runt infektionen. Vaselin, en kvalitet fuktgivande kräm och olivolja är alla val som kan ge lindring. Var noga med att inte få någon i eller på infektion.

Se en läkare om området börjar gråta eller pus. Du kan ha en mer allvarlig infektion som måste behandlas med en starkare aktuell antibiotika eller ett antibiotikum.