hur man identifierar symtom på en svamp bihåleinflammation

Svamp bihåleinflammation kan orsaka en rad symptom som inkluderar lindriga besvär till ihållande smärta. Medan många infektioner kan behandlas med läkemedel, kan vissa kräver operation för att avlägsna uppbyggd eller hinder som förekommer. Om du plötsligt tycker att det är svårt att andas eller om du utvecklar en huvudvärk som varar i flera dagar, bör du besöka din läkare för att avgöra problemet.

Det finns fyra typer av svamp bihåleinflammation: kronisk invasiva svamp bihåleinflammation, svamp boll, akut invasiv svamp bihåleinflammation och allergiska svamp bihåleinflammation.

Symtom på kronisk invasiva svamp sinuit och akut invasiv svamp bihåleinflammation inkluderar stängda eller blockerade luftvägar, smärta i näsan och bihålorna, feber och andra smärta. Dessa är de mest allvarliga bihåleinflammation du kan utveckla eftersom infektionen kan sprida sig till vävnaden i hela kroppen. Om du har varit utsatt för svampar såsom Aspergillus, Mucor eller Rhizopus, bör du söka läkarvård omedelbart.

Symtom på svamp boll infektioner inkluderar små infektioner som ofta förekommer. Bihåleinflammation hämmar oftast förmågan att andas normalt, särskilt nattetid när du ligger ner. Andra symptom kan inkludera rinnande näsa, huvudvärk, feber, smärta i näsan och bihålorna, överdriven slem uppbyggd och aptitlöshet. Svamp boll infektioner kan behandlas med läkemedel eller operation för att avlägsna hindret.

Många människor lider av allergisk svamp bihåleinflammation. Symtomen omfattar överdriven dränering av näsa, nysningar, hosta, slem uppbyggd, ihållande huvudvärk, smärta i näsan och bihålorna och aptitlöshet.

Har ditt hem kontrolleras för mögel och svamp, speciellt om översvämningar har inträffat på om du bor i ett skogsområde.

Eftersom symptomen på svamp bihåleinflammation härma de bakteriella bihåleinflammation, bör du söka läkare för att avgöra vilken tillvägagångssättet att ta. Många OTC-läkemedel är för bakteriella bihåleinflammation och kommer att ha liten inverkan på svamp bihåleinflammation.