hur man identifierar en bruten arm

Ju snabbare du har en bruten arm gick till, desto snabbare kommer att läka. Använd dessa steg för att identifiera om du eller någon annan har brutit en arm.

Se upp för svullnad. Svullnad är ett vanligt tecken på ett brutet ben. Svullnaden presenteras på den plats där brottet sker. Området kring svullnad kan också kännas varm. Detta beror på den ökade mängden blod i området på grund av svallningen.

Se till att armen kan röra sig. Bristande rörlighet indikerar möjlig nervskada. Fler indikatorer på nervskador från ett brutet ben är stickningar och domningar.

Identifiera någon missbildning. Använda den andra armen som en guide. Kontrollera att båda armarna match. Krökar där armen skall vara rak indikerar ett brutet ben.

Kontrollera det inte finns någon skadad hud. Det är möjligt att benet punkterade huden och skjuter ut. Det är också möjligt att det bröt huden men inte sticker ut. Hursomhelst måste blödningen bromsas och en ambulans bör kallas, eller den person som rusade till sjukhus omedelbart.

Brutna ben anses medicinska akutfall och bör utvärderas och behandlas av en läkare eller sjuksköterska så snart som möjligt.

Mäta smärtnivå. Identifiera någon svår smärta. Ihållande smärta är också ett sätt att identifiera en bruten arm, även om det inte svår.

Testa armen för svaghet. Har personen grab något och hålla den, och lyft upp både med armen uppåt och nedåt. Svaghet kan indikera ett brutet ben.