hur man hittar en UPIN antal

Den unika läkare Identification Number, eller UPIN, är ett referensnummer som används av Medicaid och Medicare för att identifiera läkare, liksom vissa sjuksköterskor och annan sjukvårdspersonal, för faktureringsändamål. Medicare slutade använda UPIN- 2007, och ersatt det med den nationella Provider Identifier, eller NPI. UPIN- katalogen är fortfarande tillgänglig från Centrum för Medicaid och Medicare Services, eller CMS. Du kan också söka efter en utövares UPIN använda online sökverktyg.

Lookup en läkares UPIN online med eCare UPIN sökverktyget (se Resurser). Ange efternamn och förnamn läkaren i motsvarande fält. Välj läkarens tillstånd, och in i hans postnummer, om det är känt. Hit “Process Request” -knappen och alla läkare som matchar frågan kommer att listas. Varje läkare UPIN kommer att listas bredvid hans namn.

Hitta en läkare UPIN genom att söka den unika läkare Identification Number katalog (se referens). Denna katalog, på CD-ROM, tillhandahålls av Centers for Medicare och Medicaid Services, och kommer att kosta $ 100 (från 2010). För att beställa, hämta ordersedel som finns på CMS sida. I formuläret ange ditt betal- eller kreditkortsinformation för betalning. E-posta den ifyllda blanketten till: filesfororder@cms.hhs.gov.

Hitta en läkare UPIN använda HMEData s UPIN sökverktyg (se Resurser). Detta verktyg fungerar som liknar den eCare verktyget. Ange den sista, första namn och välj läkarens tillstånd. Hit sökfunktionen. UPIN- kommer att visas bredvid varje läkares namn och specialkoden. HMEData har också en NPI sökverktyg. Detta verktyg är användbart om du söker efter läkare information läkar som fick sitt identifikationsnummer efter 2007.