hur man handskas med depression över din ex

Breakups är svåra att hantera eftersom de är ofta oväntade eller fruktade och du känner att du förlorat en del av dig själv och ditt liv i prövningen. Oavsett orsaken till uppbrottet, är det normalt att känna sig åtminstone lite ledsen över det eller ens deprimerad. Det är hjärtskärande att känna avvisas eller svikit, och dessa känslor är en del av sorgeprocessen efter ett förhållande tar slut. När du försöker ta itu med depression över ett ex, tänk på dina sorgliga känslor kommer inte att försvinna över en natt, men de kommer att blekna med tiden.

Spendera tid att ta hand om dig. Även om du var i en relation, är chansen mycket av din tid spenderades att tänka på eller ta hand om din significant other. Nu när detta kapitel i ditt liv är över, fokusera på att ta hand om dig själv, gör aktiviteter du tycker om och utforska nya intressen. Till exempel, om du har alltid velat ta en gourmet matlagning klass, är detta en perfekt tid.

Inte isolera dig själv. När du känner dig deprimerad, kanske du inte känner för att komma ut ur huset eller interagera med andra. Kom dock ihåg att du har vänner och familj att ta hand om dig och vill tillbringa tid med dig. Göra medvetna försök att få ut. Omger dig med människor som bryr sig om dig, och göra nya vänner kan hjälpa dig att läka.

Kom ihåg att flytta förbi en upplösning är inte om ditt ex, det handlar om dig. Räkna ut orsakerna dina känslor (till exempel, är du arg för att du känner sig lurade) och gå vidare därifrån. När du vet varför du känner en känsla, kan du göra något åt ​​det, oavsett om det innebär att acceptera din situation eller låta dig uttrycka ilska och / eller sorg på ett sunt sätt.

Lär dig att lita på igen. Efter en upplösning, kan det vara svårt att lita på andra viktiga personer i ditt liv eller bilda nya relationer, som kan bidra till din depression. När du tillåter dig själv att lita på andra, kommer du att märka att du inte behöver vara rädd hela tiden för att få ditt hjärta krossat.

Söka professionell hjälp. Om upplösningen hände ett par månader sedan och du fortfarande tycker att det är svårt att sova, koncentrera eller kontrollera dina tankar eller känslor, eller du fortfarande känner hopplös, hjälpguide påstår detta är ett tecken på att söka professionell hjälp. Att se en terapeut är inte ett tecken på svaghet eller en anledning att känna sig generad. Snarare är det ett tecken på att du är redo att gå vidare med ditt liv och söker professionell hjälp är det bästa sättet för dig att göra detta.