hur man håller noggrann patientjournaler

Att hålla noggranna journaler är en viktig del av vården, men att hålla dessa register korrekt och aktuell kan vara en utmaning. Själva karaktären av journaler kan göra korrekt spårning svårt, och det faktum att sådana register är så mycket personlig endast bidrar till utmaningen. Lyckligtvis finns det några praktiska sätt för läkarens kontor, sjukhus och medicinska kliniker att exakt spåra patientinformation och se till att varje patient får vård han eller hon behöver.

Att hålla noggranna journaler är en viktig del av vården, men att hålla dessa register korrekt och aktuell kan vara en utmaning. Själva karaktären av journaler kan göra korrekt spårning svårt, och det faktum att sådana register är så mycket personlig endast bidrar till utmaningen. Lyckligtvis finns det några praktiska sätt för läkarens kontor, sjukhus och medicinska kliniker att exakt spåra patientinformation och se till att varje patient får vård han eller hon behöver.

Tilldela en unik identifierare till varje patient är avgörande för korrekt spårning av journaler. Att ge varje patient ett unikt identifieringsnummer är det bästa sättet att se till att register uppdateras korrekt och i rätt tid. Av säkerhetsskäl bör detta unik identifierare inte vara patientens personnummer. I stället bör det vara en unik numerisk eller alfanumerisk kod. Annan identifierande information, såsom patientens för- och efternamn och deras födelsedatum, också bör vara en del av huvudregistreringen, men den unika identitetsbeteckning bör vara nyckeln.

Databasprogram som Microsoft Access har utformats för att hantera stora mängder komplexa data, vilket gör det till ett perfekt val för elektroniska patientjournaler. Eftersom Microsoft Access är en del av Microsoft Office produkter, många medicinska kontor och sjukhus kommer redan har programmet installerat. Att sätta upp en tabell med unik identifierare för varje patient, tillsammans med patientens namn, adress, födelsedatum och annan viktig information, är ett bra sätt att komma igång. Utöver sin enkelhet och användarvänlighet, kan databaser som skapats i Microsoft Access enkelt exporteras till andra format, vilket gör det enkelt att dela information med försäkringsbolag, läkare, sjukhus och andra vårdgivare. Det finns också specialspårningsprogram på marknaden, och denna specialitet mjukvara kan ge utmärkta fördelar för stora medicinska kontor och andra institutioner.

Alla fancy programvara i världen kommer att vara värdelös om personalen på sjukhuset, läkarmottagning eller klinik är inte korrekt utbildade på hur man använder den. Innan alla elektroniska register spårning går på plats, är det viktigt att sätta fast riktlinjer och rutiner på plats när det gäller uppdatering av patientjournaler. I de flesta fall skulle det vara bäst att tilldela en handfull nyckelpersoner att komma in och uppdatera patientjournaler hela dagen. Det är viktigt att ha tillräckligt med personal kors utbildad på datainmatning för att täcka sjukdomar och semestrar, men denna kritiska jobb bör begränsas till de mest kvalificerade medlemmarna i teamet. Det är också viktigt att ha detaljerade skriftliga instruktioner är tillgängliga för alla anställda som kommer att ha detta ansvar. Denna typ av dokumentation kommer också att vara mycket värdefull när man tränar nya medarbetare.

Online-lagring kan förenkla processen för att spåra patienter och hålla sin information säker. Genom att hålla journaler på nätet, kan vårdgivare att se till att alla uppgifter är korrekta, medan samtidigt eliminera mycket av pappersarbete som hotar att kväva systemet.

När patienter in på sjukhuset de är i allmänhet utrustade med speciella armband som är kodade med viktig information såsom födelsedatum och namn. Streckkoden på dessa armband kodas också med information om patientens aktuella hälsotillstånd, liksom sjukdomshistoria, läkemedelsallergier, tidigare sjukhusvistelser, läkemedelsallergier, aktuella mediciner, tidigare operationer och annan imprtant information. Medicinsk personal kan göra det mesta av denna information och undvika medicinska misstag genom att kontrollera både patientens fullständiga namn och födelsedatum före administrering någon medicinsk vård.