hur man gör Theraputty

Theraputty är en silikon som används av arbetsterapeuter för att stärka finger, hand och underarm muskler hos patienter. Det är mycket lik i utseende och konsistens till barnens kitt. I själva verket, en hemmagjord version av Theraputty tillverkad av ett recept för barns kitt tillåter patienter att utöva sin terapeutiska övningar hemma. Om du är under medicinsk vård, bör du rådgöra med din terapeut innan du använder detta kitt för terapi hemma, om det finns begränsningar för vad övningar du bör göra. Liksom Theraputty, är detta kitt icke-härdande och återanvändbar.

Kombinera 3/4 kopp vatten och en kopp vita skolan lim i en skål. Blanda de två ingredienserna tillsammans med en plastsked eller hantverk pinne.

Skaka eller blanda en kopp vatten och 1 tsk. borax i en separat skål tills borax är upplöst.

Häll långsamt blandningen borax-vatten i skålen av lim-vatten, och blanda de två tillsammans tills en boll av kitt bildas. Du kan använda händerna för att kombinera de två blandningarna.

När den inte används, förvara kitt i en förseglad, lufttät behållare.

Detta recept kommer att göra ett medium till fast kitt. För en fastare kitt som presenterar mer motstånd för användaren, lägga till upp till 1/4 kopp mer lim. För en mjukare spackel, tillsätt en kopp vatten till 3/4 kopp lim.