hur man gör ett finger kasta hemma

Om du misstänker att fingret är trasig, omedelbart söka läkarvård från en professionell. En läkare kan avgöra graden av skada genom undersökning och röntgen. Om du av någon anledning, kan du inte komma till en läkare omedelbart, kan du behöva göra en tillfällig finger rösterna. Finger gjutna eller skena kommer att begränsa rörelsen, så att du kan undvika att drabbas av ytterligare skador på den skadade finger.

Lokalisera två platta, träföremål som glasspinnar. Om du inte har Popsicle pinnar du kan använda något annat liknande i utseende och konstruktion. Pennor kommer även räcka när du gör ett finger rösterna.

Kontrollera din första hjälpen kit och medicinskåpet. Leta efter en rulle av bandage eller gasväv som kan lindas runt hela fingret, och lokalisera medicinsk tejp.

Placera en Popsicle pinne under fingret, och linda fingret ordentligt med kompress eller bandage. Inget behov av att förkorta käppen. Det bör förlänga en bit bortom längden på fingret. Skjut en andra Popsicle pinne ovanpå den skadade fingret in i botten av bandaget.

Fortsätt linda fingret med bandaget, ger det tillräckligt stoppning. Säkra omslag med medicinsk tejp.

Om du inte har leveranserna som anges ovan som Popsicle pinnar och bandage, kan du helt enkelt använda den medicinska tejpen. För närvarande, anbringa skadade finger till en oskadad finger för att immobilisera den.

Applicera en liten påse med is till skadan. Kom ihåg att placera en handduk mellan påse med is och huden. Övervaka din cirkulation och se till att rösterna är inte för hårt. Om det är, lossa bandaget och tejpa fingret igen, med trä stabilisatorerna intakta.

Uppföljning omedelbart med din läkare när han är tillgänglig. Om han inte är tillgänglig, är ett alternativ akuten, eller en akut vårdcentral.