hur man förbereder för en koloskopi

En koloskopi är ett förfarande som utförs av en gastroenterolog att screena en patient för tjocktarmscancer. Den göras i en kirurgisk miljö och typiskt innefattar användningen av någon typ av anestesi. För att en läkare att utföra koloskopi, kommer han att behöva dig att följa några pre-op instruktioner. Läs vidare för att lära mer.

Schemalägg din koloskopi på morgonen. Du kommer att vara på en klar vätska kost, så du vill få det gjort så tidigt som möjligt.

Planerar att stanna hemma från jobbet dagen före koloskopi. Beredningen måste du fylla kommer att kräva att du vara nära ett badrum.

Sluta äta vid den tidpunkt då läkarens anvisningar. Du kan bara ha klara vätskor hela dagen före din procedur. Din läkare kan också inte tillåter dig att äta eller dricka något efter midnatt om du har anestesi.

Ta vilken typ av lavemang ordinerats av läkare. Dessa produkter används för att rensa ut i tjocktarmen så att läkaren kan se området genom en colonoscope.

Några av lavemang och lösningar som används för att rensa ut i tjocktarmen har en dålig smak. Hålla en klar vätska praktiskt att dricka efteråt.

Ordna en någon att köra dig hem efter ingreppet. Du kommer inte att tillåtas att köra på hela dagen för koloskopi.

Koloskopi prep gör en person har mycket lös avföring. Räkna med att ha diarré dagen före din procedur.