hur man don och avlägsna ppe

US Department of Labor Occupational Safety and Health Administration (OSHA) Standard 1910,132 kräver användning av personlig skyddsutrustning, eller PPE, på arbetsplatser där exponering för skadliga ämnen är möjlig. PPE kan förhindra “kontakt med smittämnet, eller kroppsvätska som kan innehålla smittämnet, genom att skapa en barriär mellan arbetstagaren och infektiöst material”, enligt Centers for Disease Control. Många förfaranden och manualer berätta för dig att helt enkelt “Don PPE” utan att ge tydliga instruktioner om hur man sätter på och i vilken ordning. Lyckligtvis kan du följa några enkla regler när påtagning osterila skyddsutrustning för att maximera dess effektivitet.

Don din klänning först genom att säkra banden i nacken och midjan.

Sätt på en mask eller partikel respirator. Om du använder en mask, placera den över din näsa, mun och haka, säkra den med den bifogade trasa eller elastiska strängar för att passa och nypa metallklämma, i förekommande fall, över näsryggen. Du behöver partiklar andningsskydd mycket på samma sätt som en mask, förutom att du bör ha en professionell fit-testet en respirator före användning.

Don skyddsglasögon eller ansiktsskydd. Skyddsglasögon med standard hörlurarna fungerar precis som vanliga glasögon, dra dem med en extra, eller fristående, pannband så glasögonen inte glider av näsan. Om du använder ett ansiktsskydd, placera den övre delen på din panna och anbringa pannband så att den passar bekvämt.

Glida på handskar genom att sätta in alla dina händer i en enda handske, som är typiskt ambidexter, och justera dem att passa. Placera slagen på din klänning under varje handske för att eliminera eventuella luckor mellan handskarna och din klänning. Om du vill placera en annan handske på händerna för att uppnå extra skydd av “dubbla handskar.”

Ta dina handskar genom att dra en av handskarna borta från handleden med den andra behandskade hand, vrida handsken ut och in i processen. Skjut ett finger från den numera nakna hand under den återstående handsken och dra bort det från handleden, återigen, att vrida handsken ut och in i processen

Ta av dig skyddsglasögon eller ansiktsskydd genom att ta tag delarna närmast öronen och dra uppåt och bort från ansiktet.

Ta din klänning genom att lossa banden i ryggen och dra bort den från din nacke och axlar.

Ta bort din mask eller respirator genom obundet eller lyfta remmarna upp och över från baksidan av huvudet och bort från ansiktet.