hur du får din psykiater att sätta dig på funktionshinder

När kronisk sjukdom gör det omöjligt för dig att arbeta, kan handikappersättning ger begränsade fördelar. Även om de flesta funktionshinder är för fysiska orsaker, kan psykisk ohälsa också störa arbetet. Enligt National Institute on Disability och rehabilitering, cirka 3,5 procent av det icke-institutionaliserade USA: s befolkning har en psykisk funktionsnedsättning, jämfört med 15,4 procent av befolkningen med ett fysiskt handikapp. Social Security Administration handikappfrågor betalningar oavsett orsak. Men eftersom regeringen kräver bevis på att ditt funktionshinder hindrar dig från att arbeta, är det viktigt att ha en stödjande läkare att kontrollera din ansökan.

Spela in dina symptom under en period av flera veckor eller mer. Denna logg kommer att bidra till en post för psykiater av din dagliga verksamhet och graden av funktionsnedsättning. Din psykiater måste bevisa att din sjukdom är allvarlig nog att du inte kan arbeta.

Definiera de skäl som du kan inte arbeta. Anledningar psykisk sjukdom kan störa ditt arbete inkluderar biverkningar av krävs medicinering, oegentligheter i psykisk sjukdom och komorbiditet med andra sjukdomar. Enligt Boston University Center for Psychic rehabilitering, många människor med psykiska sjukdomar upplever symtom på en intermittent basis och kan ha andra villkor, i synnerhet missbruk, som inträffar samtidigt. Psykiska sjukdomssymptom kan ha avbrutit din utbildning process.

Visa att du uppfyller båda kriterierna som krävs för att uppfylla definitionen av psykiatriska funktionshinder. Enligt Psychiatric Times, inkluderar Kriterier A tecken och symptom på psykisk sjukdom, och Kriterier B innebär graden av funktionsnedsättning. Bara ha en diagnos av psykisk sjukdom är inte tillräckligt för att säkerställa din rätt till handikappersättning, din psykiska sjukdomar måste uppvisa allvarliga svårigheter i din dagliga verksamhet.

Söka en andra åsikt om du tror att du är alltför försämras av din sjukdom att arbeta och din psykiater är helt ovillig att bekräfta din rätt till handikappersättning. Fråga vänner, familjemedlemmar, din hälsa försäkringsbolag eller medlemmar av en psykisk sjukdom stödgrupp för rekommendationer till andra psykiatriker.

Vara patient. Du får inte godkännas för funktionshinder på ditt första besök till en ny psykiater, läkaren måste bli bekant med din mentala sjukdomshistoria och kan prova olika läkemedel för att se om de ger dig möjlighet att arbeta.