hur man tar bort ett bi stinger efter två dagar

Vanligtvis, du kommer att vilja få det stinger ur huden så snart som överhuvudtaget är möjligt. Inte bara gör det ont som Dickens, men det är faktiskt gift fortfarande i Stinger efter bettet har skett. När kvar att gro under huden, kan detta gift i själva verket fortsätter att sippra in i kroppen och förvärra effekten av sting. Naturligtvis kommer svårighetsgraden av individens reaktion på sting varierar från person till person, eftersom det inte finns två människor verkligen har samma känslighet för ett bi gift. Men du fortfarande kommer att vilja få ut, och det finns tillfällen när Stinger är kvar i ett par dagar av någon anledning eller annan. Den mest effektiva metoden för att avlägsna en stinger efter två eller flera dagar kommer i princip vara densamma som när du först fick stung.

Använd nageln. Detta är ett av de enklaste sätten att ta bort en stinger från huden. dra bara en nagel över området av udden. Den lätt tryck och rörelseriktning ska extrahera stinger.

Använda ett plastkort, som ett kreditkort, bibliotekskort eller ID-kort. Detta fungerar enligt samma princip som en nagel. Bara dra (eller skrapa) kanten av kortet längs området av udden för att extrahera Stinger.

Försök att använda en pincett. Gör endast detta när du inte kan ta bort den genom nageln eller plastkort (och om det har varit ett par dagar). Anledningen till att du vill undvika att använda en pincett är klämrörelse kan faktiskt släppa giftet från stinger in i huden.

Is området. När du har tagit bort Stinger från huden, omedelbart is området för att minska svullnad och bedöva smärta som du kan uppleva.

När du använder nageln för att ta bort en stinger, se till att dina händer och området under nageln är ren. Precis som alla andra avbrott i huden, kan en sting smittas. För att undvika detta, bör du tvätta händerna innan du försöker ta bort ett bi stinger.

Rengör området med varmt tvålvatten och hålla koll på sting.