hur man praktisera yoga för diafragmabråck lättnad

En diafragmabråck uppstår när magen sticker ut genom ett hål i membranet. Ett stort hål gör att magsyra att komma in i matstrupen som orsakar halsbränna och bröstsmärtor. Kirurgi kan bli nödvändigt med en mycket stort hål. I sin bok, “Yoga: Vägen till holistisk hälsa,” internationellt kända guru B.K.S. Iyengar illustrerar 27 sekvense positioner för behandling av diafragmabråck inklusive berg pose utökad berg pose och utökad triangeln utgör. Djup yoga andas i dessa tre poser kommer att ge styrka och flexibilitet till musklerna inblandade.

Stå på din matta med fötterna ihop för att börja yoga andas i berg pose. Andas in, förlänga din ryggrad och fylla din bröstkorg med luft. Andas ut och dra naveln i ryggraden. Gör din andedräkt högt som vind går igenom en tunnel och visualisera andningen värmer upp din ryggrad. Andas in och titta på himlen. Bo i berg utgör 30 till 60 sekunder.

Andas armarna upp mot himlen för utökad berg pose. Håll dina axlar är parallella med varandra och sträcker sig dina handleder, palmer och fingrar mot taket eller himlen. Lyft bröstbenet och bröstkorgen. Spänn blåskontroll muskel. Håll posen för 30 till 60 sekunder, andas djupt.

Andas ut och steg vänster fot tre och en halv fot till vänster för utökad triangeln utgör. Vänster häl ska peka inåt mitten av din högra fot. Nå din vänstra arm ner till vänster skenben eller golvet, och höger arm upp mot himlen. Höger handflata vänd framåt. Känn sträcka på höger sida av kroppen. Din högra höften bör vara öppna i taket eller himlen. Skulle höger höft pekar mot golvet, måste du komma högre upp på vänster ben med vänster hand. Bo i triangeln utgör 30 till 60 sekunder innan andas in din torso upp så att du är i en stående position.

Vrid vänster fot rakt och peka höger fot till höger så den högra hälen pekar på mitten av den vänstra foten för att upprepa utökad triangeln utgör på höger sida. Den vänstra armen kommer att sträcka sig ner till vänster ben och höger arm sträcka sig upp till taket eller himlen. Höger handflata vänd framåt. Bo i ställningen 30 till 60 sekunder.

Använd ett block för att stödja handflatan i stället för benet eller golvet i triangeln utgör. Blocket kan medföra större ryggrad, nacke och axlar förlängning för dem med stela ryggar.

Hitta en reparativ klass med en certifierad instruktör att utforska mer yoga. Du vill gå långsamt och lätt. Se till att instruktören är medveten om ditt tillstånd och vet vad ställningar du bör undvika. Mountain pose utökad berg pose och förlängd triangeln utgör är grundläggande poser du hittar i någon yogapass. Genom att gå lektioner i veckan kan du öva djup yoga andetag som krävs för att företaget upp din diafragma muskler samt bygga din uthållighet, styrka och flexibilitet.