hur man minimerar luft svälja under cpap

Vissa människor alltför svälja luft när de sover med sin CPAP (continuous positive airway pressure) maskin. Stället för att resa genom luftvägarna och in i lungorna, färdas luften genom mag-tarmkanalen och sitter i magen. Som ett resultat, personen upplever uppblåsthet och gas på att vakna. Inte bara är denna pinsamma, men också obekväma. Det finns en mängd olika tekniker som du kan använda för att minimera luft svälja när du använder CPAP.

Tala med din läkare om du upplever överdriven luft svälja när du använder CPAP-maskin. Det kan bli nödvändigt för din läkare att minska CPAP-nivå för att lindra problemet. Tala med din läkare om möjligheten att använda en CPAP-maskin med utandningstryckavlastning. Detta kommer att hindra dig från ofrivilligt svälja luft. Läkaren kommer också att hjälpa till att avgöra om det finns några underliggande medicinska tillstånd som kan orsaka överdriven luft svälja.

Använd en säng kil för att stötta överkroppen och huvudet upp något medan du sover. Om detta är alltför obekväm, överväga att använda sängen står att höja sängens huvudända. Gör en insats för att sova på vänster eller höger sida.

Håll din haka upp medan du sover, snarare än att låta det falla mot bålen. Som hakan blir närmare bröstet, finns det en signifikant större risk för att svälja luft. För korrekt hakan placering, bör det finnas en tillräckligt stor lucka för din näve för att passa mellan hakan och bröstet. Överväg att använda en nackkudde eller minne skum kudde för att hjälpa till med denna position. Eller, eliminera kudde helt och hållet, vilket gör att din kropp att stanna helt platt.

Placera en luftfuktare i ditt rum på natten. Ibland är relaterad till en torr mun problemet med att svälja luft när du använder CPAP-maskin. Om du upplever en torr mun medan du sover, kan din kropp försöker att återfukta sig genom att svälja. Som ett resultat, kommer luft in i magen och orsakar överdriven väderspänning.

Håll en lista för åtminstone två veckor alla livsmedel eller drycker du förbrukar i fyra timmar innan du går till sängs. Du kanske kan associera luft svälja vissa livsmedel, såsom alkohol eller choklad. Om du hittar en möjlig korrelation, försöka eliminera det specifika mat eller dryck från din kost och se om det har en positiv effekt på luft svälja.

Tills du har möjlighet att rätta till problemet, kommer det att bli nödvändigt att avlasta överskottsluft när du vaknar på morgonen. Dricka en kolsyrad dryck på att vakna upp för att uppmuntra rapningar. Eller prova ljus promenader eller yoga för att främja passage av gas.