hur man kan minska storleken på tonsiller

Tonsiller är de köttiga klumpar du kan se på vardera sidan av baksidan av din mun när du öppnar den breda. De innehåller antikroppar för att döda bakterierna du andas in, vilket hindrar bakterier från att resa till lungorna, enligt patientbrittiska hemsida. Tonsiller varierar i storlek från person till person, men infektioner såsom halsfluss kan få dem att bli ovanligt svullna, röda och smärtsam.

Drick mycket vatten. Svullna tonsiller göra halsen öm och kan orsaka svårigheter att svälja, så du kanske inte känner för att dricka mycket. Däremot kan en torr hals orsaka ytterligare irritation och uttorkning kan göra symptom som huvudvärk och feber värre, säger Patient Storbritannien.

Ta smärtstillande medicin. Paracetamol och ibuprofen kan minska symtomen på halsfluss. Ibuprofen, i synnerhet, är en anti-inflammatorisk och patient Storbritannien säger att det kan vara mer effektiva vid behandling av symtom på halsfluss än paracetamol. Om du har några underliggande hälsotillstånd, kolla med din läkare innan du använder dessa mediciner och alltid följa instruktionerna på förpackningen.

Ta en kurs av antibiotika. Dessa kommer att förskrivas av din läkare om din halsfluss orsakas av en bakterieinfektion, säger MayoClinic.com. Detta läkemedel är vanligen tas oralt och du måste se till att du tar hela kursen av antibiotika för att förhindra infektion från att bli värre eller spridning, eller av komplikationer såsom reumatisk feber och njurskador.