hur man installerar en Fresnel prisma

För patienter som lider av dubbelseende på grund av en rad olika tillstånd, är en eventuell korrigering för att luta allt ljus som kommer in i ett öga. Sedan bilden kommer i ett öga skiftas för att rada upp med det oskiftade bilden i det andra ögat. Ett glas kil eller prisma gör exakt den typen av växling. Det är opraktiskt att sätta ett glas kil framför ena ögat, men det finns en annan typ av prisma kallas Fresnel prisma som gör samma jobb i en tunn skiva av plast. Detta Fresnel prisma film är utformad för att fästas direkt på linsen av ett par glasögon.

Ta bort lins från ramen.

Rikta in prismafilmen korrekt, lägg det på linsen, och skär filmen för att matcha linsen kontur. Den åsförsedda sidan kommer att peka mot bärarens öga, medan den släta sidan kommer att häfta vid den inre ytan av linsen.

Trimma kanterna på prismat för att passa inuti den fasade kanten av linsen. Skjut rakblad mot avfasningen av linsen, vid vinkeln på det avfasade spåret, så att filmen trimmas inuti den fasade kanten.

Rengör linsen och prismat i varmt tvålvatten. Skölj.

Du kan även göra detta med linsen i ramen. Skär prismat liten nog att passa, och dränka glasen helt vid tillämpningen av prismat.

Sänk linsen och prismat i en hink eller balja med rent vatten. Borsta några bubblor utanför de ytor som ska paras. Placera bottenkanterna ihop och tryck prismat på linsen i ett slags rullande rörelse, som om att lägga en cirkel skorpa på en skärbräda.

Ta bort linsenheten från vattnet och skjut eventuella bubblor ut genom att försiktigt trycka på prismat film med tummen, valla ut bubblorna. Skjut prismat att placera den på rätt sätt, om det behövs.

Byt linsen i ramen. Var noga med att inte fånga något av Fresnel prisma filmen mellan linsen och ram.

Om prismat inte är placerad på rätt sätt och du kan inte skjuta den, skala bort det och dränka och ansöka igen.