hur man identifierar en spindel bett

De allra flesta människor som är biten av spindlar uppleva dessa bites efter spindeln är rädd och försöker försvara sig. En spindel kan fastna i sängkläder, lakan, skor och kläder och bita en person. Men en spindel normalt inte biter mer än en gång och ofta bett går oupptäckt. Alla spindlar har huggtänder och gift men de flesta är inte ens penetrera mänsklig hud och saknar gift potent nog att göra någon skada. Den typiska spindel bita kommer att kännas som en nålstick, blir röd och kanske kliar, svullnad upp för en till två dagar. Men i USA finns det några spindlar som har en bit som kan tydligt identifieras av dess symptom, såsom den svarta änkan, den bruna enstöring, luffare spindel och fågelspindel.

Leta efter ett mål format område att utvecklas om du är biten av en svart änka. Området kommer att ha en rödaktig ring som omger en blek interiör, vilket gör det liknar en prick.

Var uppmärksam för kramper om en svarta änkan biter dig. Denna kramper kan åtföljas av extrem muskelsmärta. Kramper börjar inom två timmar biten om spindeln har lyckats få tillräckligt med gift i bettet. Axlar, mage, lår och rygg kommer att vara den mest sannolika områdena kramp.

Håll utkik efter frossa och feber starta i period av några timmar efter den svarta änkan biter dig. Andra symptom som kan hjälpa till att identifiera denna typ av spindel bett kräkningar, illamående, huvudvärk, svettning och en allmän känsla av stor oro.

Identifiera bett av den bruna enstöring spider av den brännande känslan som uppstår i de första 10 minuterna efter att den biter dig. Se upp för klåda i området för bettet och leta efter en mitt i prick ring visas. Vänta en blåsa för att utvecklas i mitten av detta mitt i prick som så småningom kommer att bryta upp och sedan skorv över. Smärtan kan vara svår i naturen och en rödaktig utslag kan förekomma en till två dagar efter den bruna enstöring biter dig.

Inse att luffare spindel bett är lång tid att läka. Denna spindel, som finns i nordvästra USA, Utah och delar av Kalifornien, har en smärtsamt bett som lämnar ett öppet sår efter det blåsor och bryter öppna. Såret tar på en elliptisk form och kan ibland vara tillräckligt allvarliga för att behöva operation för att avlägsna nekrotiserande köttet i det innan det blir ännu allvarligare.

Vet att smärta är tydligt tecken på en fågelspindel bett. Tvärtemot vad många tror, ​​är en tarantula bita inte dödligt och giftet är inte tillräckligt stark för att orsaka skada. Emellertid bettet kommer att känna liknande den hos en geting eller bi och kan vara ganska smärtsamt.