hur man gör en munsår mindre uppenbar

Herpes simplex virus typ 1 (HSV-1) i allmänhet orsakar munsår, som visas i form av små, smärtsamma blåsor. Enligt Mayo Clinic, de är mycket smittsam och kan överföras genom att dela redskap, handdukar och rakhyvlar. Munsår uppträder oftast på läpparna. De kan också visas vid olämpliga tidpunkter. Eftersom de är ointressant och kan vara svåra att dölja, kan panik som i. Med noggrann program kan du göra din munsår mindre märkbar.

Använd ett läppbalsam som Carmex att smörja munsår. Carmex innehåller också smärtstillande som lindra obehag du upplever från munsår. Använd vaselin om du inte har en läppbalsam. För att undvika att smitta hela behållaren, använd en bomullspinne eller Q-tip för programmet.

Applicera en flytande foundation som liknar din hudton omedelbart efter applicering Steg 1. Om du utelämnar (eller fördröjning) Steg 1, när du ansöker grunden kommer munsår har en torr och sprucken utseende, vilket gör det ännu mer ful. Använd en tops att tillämpa foundation. Inte gnugga det, helt enkelt badda grunden till det drabbade området. Avstå från smetar kanter munsår och från doppa tops tillbaka in i behållaren.

Använd ett läppstift som matchar grunden och din hudfärg. Se till att formeln har en extra krämig konsistens för att förhindra torrhet och sprickbildning i såret. Köp en billig läpp borste för att göra programmet eller använda en Q-tip. Kasta dem efter användning. Om du använder läppstift som den är direkt till öm, kan resten av produkten blir förorenad. I det här fallet, kassera hela läppstift efter användning. Som ett alternativ, kapa den övre delen av läppstift och använda den bit för ansökan, vilket gör att du kan hålla resten av produkten.

Köp en receptfri munsårs läkemedel såsom Abreva, som är godkända av FDA. Abreva inte omedelbart bli av med munsår, men förkortar det läkningstiden och lindrar obehag.

Applicera Vicks VapoRub till munsår det ögonblick du känner symptom (stickningar brännande känsla) visas. Använd den några gånger under dagen och tillämpa den på kvällen före sänggåendet. Om du använder den i början av munsår, Vicks avsevärt minskar storleken och läkningstiden av munsår.