hur man får bort när jagad till fots

Jagad till fots är en bloodcurdling, adrenalinpumpande och allmänt skrämmande affär. Slump att om du jagas till fots du verkligen behöver komma bort från den person som jagar dig. Följ dessa steg för att köra på ett intelligent sätt så att du kan fly din förföljare på kortast möjliga tid.

Håll ser fram emot. Din impuls som du jagad är att titta tillbaka för att se var din förföljaren är. Detta saktar inte bara ner dig men ökar risken för din saknas en viktig utrymningsvägar eller inte ser en kommande hinder. Så, som du kör för din flykt hålla ögonen framåt och dig fokuserad på vad som är framför dig, inte vad som ligger bakom.

Vrid snabbt när det är säkert att göra så. Svarvning och backa är viktiga taktik för att förlora den person som jagar dig. Det är dock viktigt att du slår ner gator och gränder bara när du vet att det finns ett utlopp. Slå på en återvändsgränd är det säkraste sättet att få slut på jakten snabbt, bara inte till din fördel.

Yell högt och vädjande. Såvida du jagad av uniformerade poliser, ska du skrika och ropa på hjälp som du kör. Om din förföljare är en angripare, kanske du kan för att varna polisen. Om du är en skyldige du fortfarande kan vara turen att ha en god samarit komma mellan dig och personen som jagar dig, vilket ger dig tillräckligt med tid att fly.

Kom i stora folkmassor. Vid något tillfälle du måste tänka strategiskt, särskilt om personen jagar dig är en lika bra eller bättre fysisk form än du. Att få in en stor folkmassa, såsom i en busstation eller ett köpcentrum, kommer att hjälpa dig att gömma sig i vanlig syn. Som du kommer in i folkmassan gör ditt bästa för att snabbt ändra ditt utseende genom att sätta på (eller ta bort) en hatt eller jacka eller hitta ett par solglasögon för att ge dig lite locket.