hur man botar en bebis rinnande näsa

Att ta hand om en sjuk barn kan vara en uttömmande process. Från att inte veta hur man korrekt att ta hand om en vanlig förkylning till känslan osäker på vilka åtgärder faktiskt arbetar, kan du börja känna sig maktlös och överväldigad mycket snabbt. Tja, oroa dig inte mer. Det finns flera tekniker som du kan använda när man hanterar en bebis eller litet barns ihållande rinnande näsa.

Kombinera en blandning av en del saltlösning och 3 delar varmt vatten. Använd en Neti Pot att hälla lösningen i barnets näsa. För att ta bort överskottsvätska och stoppa barnets näsa från droppande längre, använd en glödlampa spruta för att rensa näsan.

Använd en glödlampa spruta ensam. Tömma glödlampa spruta genom att trycka ut all luft och sedan försiktigt in den i barnets näsa. Använd glödlampa spruta till “blåsa” barnets näsa och rensa ytterligare slem.

Förhindra läckage genom stötta madrassen i barnets spjälsäng. Dr. Baker rekommenderar stötta madrassen ca 18 inches med flera kuddar. Denna teknik kommer att uppmuntra korrekt dränering av vätska från näsan.

Förhindra att kall luft kommer in i barnets brösthålan. Lee D. Eisenberg, M.D., biträdande professor i otolaryngologi vid Columbia University College of Physicians och kirurger i New York, föreslår täcker barnets näsa och mun med en ljus sidenscarf. Han säger att denna metod värmer luften och bidrar till att förhindra nasal drip.

Torka av barnets näsa och kasta varje vävnad omedelbart. Använda en salva för att återfukta munnen och näsan, och för att förhindra irritation.