hur man åtgärda migrän svindel

Migrän svindel är ett oroande tillstånd som vanligtvis omfattar yrsel och huvudvärk som slår när man minst anar det. Den förekommer oftare hos kvinnor sedan hos män. Symptomen kan vara illamående och kräkningar på grund av åksjuka. Enligt den amerikanska förhörs Research Foundation, “Yrsel och huvudvärk är individuellt mycket vanliga människors villkor och deras kombination är också ett vanligt symptom komplex.” Han fortsätter med att säga att de kan vara oberoende av eller relaterade till varandra, och de kan indikera en migrän. Den exakta orsaken till migrän svindel är okänd, men vissa metoder kan lindra det.

Stiga långsamt på morgonen till en sittande ställning vid kanten av sängen. Hitta en plats på närmaste vägg för att fixera ögonen på stadig någon yrsel du känner. Stanna i sängen sitter upprätt tills yrsel avtar.

Begränsa din exponering för starkt ljus och höga ljud. Undvik direkt solljus under början av detta tillstånd under minst tre dagar i följd.

Sitta tyst bort från buller. Sitter med fötterna upp, bekvämt avkopplande, kommer att hjälpa avta huvudvärk.

Drick mycket vatten, eftersom hydrering är en viktig komponent till återhämtning. Undvik alkohol, som kommer att förvärra tillståndet och / eller förlänga din återhämtningsperiod.

Följ regeln om REST: koppla av, äta hälsosamt, sova och stillhet, och tid att läka.

Äta en balanserad kost. Välj mat som sötpotatis eller en fullkorn som brunt ris, quinoa, korn och havre. Begränsa koffein och choklad intag under tre dagar efter en akut migrän svindel.

Andas in långsamt och fullständigt expandera dina lungor för att lindra huvudvärk och trycket, eller band, kan du känna över din panna. Andas genom näsan, då andas genom munnen fem gånger, upprepa tre gånger eller mer, om det behövs.

Flytta halsen långsamt från sida till sida, att skuldra vid skuldra. Rulla försiktigt huvudet framåt och runt sittande upprätt i en stol. Gör denna rörelse tre gånger med 20 till 30 sekunders vila emellan.