hur långsamt att ta bort gasväv från en tandutdragning

En tandutdragning kan vara en obekväm procedur, men genom att följa en tandläkare instruktioner noggrant, bör du framgångsrikt undvika komplikationer. Efter operationen kommer du lämnar tandläkarmottagning med en bit gasbinda undangömt i utvinningsplats. Gasväv kommer att hålla mild och fast tryck på tandköttet för att begränsa blödning och uppmuntra en koagel att börja bildas. När det är dags, sakta ut gasväv från en tandutdragning att börja läkningsprocessen.

Vänta den tid som rekommenderas av din tandläkare. Håll konstant tryck på gasväv med käken så länge tandläkaren instruerar – möjligen upp till två timmar.

Lägg märke till hur din mun känns under de inledande timmarna efter din oralkirurgi. När anestesi avtar, är det dags att ta bort gasväv från utvinningsplatsen. Genom att vänta tills bedövningen avtar, kommer du att kunna känna utvinningsplats när du tar bort gasväv, vilket förhindrar oavsiktlig skada på grund av brist på känsla.

Tvätta händerna med tvål och torka dem med en ren handduk.

Öppna munnen så bred som möjligt och ta tag i gasväv med fingrarna. Dra försiktigt gasväv bort från utvinningsplatsen, flytta den mycket långsamt för att hålla den från blödning.

Kassera gasväv när du tar bort det.

Öppna munnen och undersöka utvinningsplatsen, om möjligt. Rör inte det med fingrarna eller tungan, dock.

Vänta och se om blödningen börjar igen. Om utvinningsplatsen börjar blöda efter att ha tagit den första gasväv, rulla en annan bit gasbinda upp, fukta den med vatten och placera den på platsen.

Bita ner försiktigt på den nya gasväv i ca 30 minuter och sedan ta bort det försiktigt för att se om blödningen saktar.

Räkna med ljus sipprar eller blödning under de första 12 till 24 timmar efter extraktionen. Du kan behöva byta ut gasväv flera gånger tills blödningen stannar. När blödningen stoppar, lämna utvinningsplatsen utan gasväv för att göra det möjligt för blodproppar bildas.

Behandla fortsatt blödning med en våt tepåse. Linda tepåsen i gasväv och placera tepåsen på utvinningsplatsen. Bita ner på det i ungefär en timme.