hur gå ner i vikt om du är inaktiverat och kan inte utöva

Många hälsoexperter är överens om att rätt kost och motion är de två nycklarna till att förlora vikt och hålla det utanför. För personer med funktionshinder, är ibland en del av livet, vilket kan göra att förlora vikt en verklig utmaning är stillasittande och oförmögen att utöva. Med vägledning, tålamod och massor av viljestyrka, är det möjligt för funktionshindrade att hantera sin vikt genom enbart diet.

Räkna ut din vilande ämnesomsättning (Shapeup.org) för att få en uppskattning av hur många kalorier din kropp behöver varje dag i vila. Minska din dagliga kaloriintaget till så nära till detta nummer som möjligt.

Börja hålla en mat dagbok. Spela allt du äter, direkt efter måltider, så du inte glömmer.

Översyn din kost. Eliminera överskjutande kalorier genom att undvika produkter med socker och raffinerat mjöl. Införliva mer frukt, grönsaker och fullkornsprodukter i din kost. Sikta på att ta in färre kalorier än du förbränner.

Inte begränsa dig från maten du tycker om, bara äta dem med måtta. Undvik själlösa småätande framför TV: n och äta ur en låda eller påse. Dole ut enstaka portioner i koppar eller baggies i förväg om du tror att detta kommer att hjälpa dig att äta mindre.

Utesluter inte alla övning bara för att du inte kan köra eller gå. Det finns många enkla övningar som kan göras i en rullstol med lätta vikter eller stora gummiband som diskuteras vid Disabled-world.com. Titta även efter motion video eller dvd speciellt gjorda för personer med funktionshinder. Det är en rörelse som heter Friska-Steps som är speciellt anpassade till de med kronisk sjukdom eller sjukdom, och övningar kan göras sittande. Det kan finnas lokala klasser, eller DVD-skivor kan köpas för hemmabruk.

Bo mentalt frisk, hålla kontakt med vänner och familj, och prata med en rådgivare om det behövs. Lyssna på musik, meditera eller skriva ett brev om du känner benägen att känslomässigt ätande. Håll dig mentalt frisk för att undvika känslomässigt ätande och matmissbruk.