hur man upptäcker tvillingar med ett hjärtslag bildskärm

En dubbel hjärtslag tidigt i graviditeten inte nödvändigtvis signalerar ankomsten av tvillingar. Den speciella typ av hjärtslag bildskärm kallas en foster Doppler som du eller din läkare använder tidigt i graviditeten för att lyssna efter hjärtslag kan lika gärna spela ett eko, vilket gör det verkar som om det finns två hjärtslag när det finns egentligen bara en. Mellan tionde och tolfte graviditetsveckan, men du bör kunna noggrant detektera tvillingar med hjälp av ett hjärtslag bildskärm. Processen är inte svårt, men kräver tålamod och en hel del trial and error.

Pressa ett tjockt lager av ultraljud gel på huvudet av hjärtslag monitor. Ultraljudsgel är en klar, vattenbaserat gel som hjälper skärmen glida över magen lättare garanterar nära kontakt mellan hjärtslag övervaka och huden, och förhindrar bildandet av luftfickor som kan minska effektiviteten av skärmen.

Placera dig själv antingen liggande, halv liggande eller sittande i en stol. Börja med positionen mest bekvämt för dig, men förbereder sig för att byta plats om det behövs för att få en tydlig hjärtslag.

Placera hjärtslag övervaka mellan naveln och blygdbenet med monitorn huvudet pekar nedåt mot blygdbenet.

Flytta hjärtslag monitor över och uppåt över magen tills du får tydliga hjärtslag ljud. Håll monitorn i ständig kontakt med huden och använda en långsam gungande rörelse för att säkerställa att du täcka hela ytan av buken.

Överväga att dricka ett par glas vätska innan de flyttade ner för att kontrollera hjärtslag. En full blåsa gör plocka hjärtslag låter lättare.

Lyssna till vad låter som två galopperande hästar eller två pulserande, vindliknande ljud – en indikation du lyssnar på två separata hjärtslag.

Ställ in en timer för 10 sekunder och med fokus på ett hjärtslag åt gången, räkna antalet hjärtslag du hör. Multiplicera antalet du får med sex.

Jämföra de två siffror, som var och en bör vara mellan 120 och 180 slag. Om du bär tvillingar, faktorer såsom olika positioner i livmodern och olika aktivitetsnivåer orsaka hjärtfrekvensen skiljer sig åt. Om andra hjärtslag är ett eko, kommer hjärtfrekvensen matcha.

Du kan också söka efter tvillingar manuellt med en speciell typ av stetoskop kallas extern fetoscope. Dock är denna metod mindre tillförlitliga och inte ett hållbart alternativ förrän du når ungefär din artonde graviditetsveckan. Processen fungerar på ungefär samma sätt som en traditionell stetoskop, i att du ställer in förstärkaren på magen och lyssna efter hjärtslag med hjälp av ett headset.