hur man läser en QuickVue® ett steg hcg combo-test

De flesta kvinnor vill veta om de är gravida så snart och så exakt som möjligt. För många innebär det ett besök på läkarmottagningen. QuickVue One-Step hCG Combo Test är ett graviditetstest är avsedd för yrkesmässigt bruk. Testet kan användas med antingen urin eller serum, vilket innebär att blodplasma, därav “combo” i sitt namn. Noggrann läsning av testet är en viktig kundservice för patienter som beroende på labbet för att ge en tillförlitlig svar.

Erhålla ett prov av urin eller serum. Medan ett exemplar av den första morgonurinen har högre koncentrationer av hCG, är varje urinprov lämpligt. Prover av antingen slag bör inte vara äldre än 72 timmar om den förvaras i kylskåp eller åtta timmar vid okylda. Testet kan utföras på ett prov som tagits upp till tre dagar innan kvinnan förväntar sin tid att starta.

Placera tre droppar av provet på kortet att använda någon av engångspipetter som medföljer satsen. Placera tre droppar urin eller serum i runda provområde på testkassetten.

Vänta tre till fem minuter. Flytta inte testet medan du väntar på en läsning. Medan positiva resultat kan ses så snabbt som en minut, är det test som avser att läsas på exakt tre minuter för urin eller fem minuter för serum. Läs inte resultat efter denna tidsfrist.

Bekräfta att det finns en blå, horisontella, styrledningen synlig. Denna blå linjen bör vara bredvid “C” i resultatfönstret. Om det inte finns någon styrledning, är testet inte anses giltiga. Om det händer, kassera test ordentligt och försök igen med en ny test.

QuickVue One-Step Combo Test kan upptäcka så låga nivåer som 25 mIU / ml vid användning av ett urinprov och 10 mIU / ml vid användning av serum.

Läs resultatfönstret. En blå horisontell styrledning på egen hand är ett negativt resultat, vilket innebär att kvinnan inte är gravid eller ännu inte har tillräckliga nivåer av hCG i hennes prov för att generera ett positivt resultat. En blå styrledning och en horisontell rosa linje bredvid “T” i resultatfönstret är ett positivt resultat, vilket innebär att kvinnan är gravid eller har halter av hCG är förenliga med graviditet. Alla rosa linje alls, oavsett mörker linjen, anses ett positivt resultat.

QuickVue One-Step Combo Test är ett kvalitativt, inte kvantitativt test. Detta innebär att det bara kan upptäcka om det finns hCG närvarande, inte på vilken nivå hCG är närvarande. För närmare spårning av hCG nivåer för att fastställa lönsamheten för en graviditet måste en kvantitativ blodprov användas.

Vid avyttring, behandla den använda test som biologiskt avfall