hur man läka peroneal tendonitis hemma

Peroneal tendinit är inflammation i peroneal senor, vilka förbinder de nedre utanför vadmusklerna till utsidan av foten. Problemet tenderar att komma upp i racketsporter, basket, skidåkning och körs på ojämna ytor. Med andra ord kan sidospänningar utlösa den. Vanligtvis kan behandlingen slutföras utan att se en läkare. Tyvärr kan inflammation ta veckor eller månader att försvinna. Senor är långsam healers, och många idrottare återgår till att arbeta ut för tidigt eller för plötsligt utan tillsyn att mildra deras arbetsbelastning. Vila och stretching är de viktigaste strategier för att läka senan.

Minska din träningsbelastning drastiskt under några veckor. Om smärtan kvarstår, minska belastningen mer.

Sträck på vadmusklerna försiktigt på en regelbunden basis. Sträck växelvis med en böjd knä och en rak knä. Sträck foten genom att hålla den i olika sidolägen. Se till att sträcka ut den sakta och hålla den i minst en halv minut.

Is utsidan fot och vrist i 20 minuter åt gången. Applicera inte isen direkt på huden. Packa in den i en fuktig handduk.

Höj foten när du kan.

Se en ortoped om smärtan inte är borta efter tre månaders disciplinerad vila, anti-inflammation åtgärder och stretching.

Ta ett antiinflammatoriskt tre gånger om dagen.

Kontrollera dina skor för sidorörelse i hälen. Om du inte får tillräckligt med vriststöd, kan du behöva nya skor.

Återgå till motion och aktivitet efter smärtan är borta, men gör det långsamt. Under returen är när senan kommer att vara särskilt känsliga för ytterligare skador.