hur man känner igen farliga spider bites

Det finns mer än 100.000 arter av spindlar i världen, men bara två arter i USA är giftiga för människor. De inslag av Black Widow och Brown enstöring kan vara farliga, men de sällan bita människor inte provoceras. Icke-giftiga spindel biter kan ge symtom som liknar en ofarlig bee sting. Giftiga spindel biter är mest farliga för små barn eller de som är känsliga för insektsbett. Erkänner en farlig spindel bett och söka läkarvård kan hjälpa offret undvika ytterligare skador på kroppen.

Identifiera bettet mest noggrant genom att fånga spindeln som tillfogade bettet. Ta spindeln till läkarmottagningen eller akutmottagning. Även en krossade spindel kan sannolikt identifieras av en läkare. En svart änka är uppskattningsvis 8 till 10 millimeter lång och har en röd, hour glasformade märke på hennes mage. Brown Recluse är ljusbrun, har en fiol-formad märke på ryggen och är också ca 8 till 10 millimeter lång med en 1-tums ben span.

Analysera dina symptom om du inte kunde fånga spindeln. Symptomen på en Black Widow bita visa upp i ca 30 minuter till två timmar efter bettet. Möjliga symtom är svår ryggsmärta, muskelkramper, illamående, svettning, kräkningar, förhöjt blodtryck, rastlöshet och en stel känsla i magen. Dödsfall från en svart änka bett är mycket sällsynta.

Leta efter flera röda ringar runt vita områden och en vit blister i mitten för att identifiera en Brown enstöring bett. Initiala symptom kan inkludera klåda, rodnad, stickningar och smärta på platsen. Efter 12 till 24 timmar, kan symtom är feber, frossa, huvudvärk och magbesvär. Utan behandling en Brown enstöring bett kan leda till död vävnad och njursvikt.