hur man kan stoppa hårväxt på hakan

Över 40 miljoner kvinnor i USA lider av oönskade ansiktshår tillväxt, enligt MenopauseRX. Hårväxt på hakan och halsen är ofta en direkt följd av en hormonell obalans, vilket ibland resulterar i ett tidigt skede av klimakteriet när kroppens hormonnivåer fluktuerar. Oattraktivt haka hårväxt kan få dig att känna självmedvetna, men rakning det kunde bara göra det värre. Det finns saker du kan göra för att begränsa eller stoppa tillväxten av fula haka hår.

Tillämpa en hårväxt inhibitor grädde, som Vaniqa eller reduktas-5 på en regelbunden basis. Ingredienserna i dessa krämer börja med att minska uppkomsten av oönskade haka hår, och med tiden kan stoppa den från att visas alls. Du behöver recept från läkare för att få hårväxt hämmare krämer, eftersom det inte finns några over-the-counter produkter som finns just nu.

Försök hormonbehandlingar. Boka tid och prata med din läkare om att balansera dina hormoner. I vissa fall kan de ha du försöker ta p-piller för att hjälpa balans hormon svängningar, och i extrema fall när det inte fungerar, kan din läkare ordinera anti-androgen läkemedel.

Har laser hårborttagning behandlingar gjort. Laser hårborttagning kan i vissa fall begränsa hår återväxt eller stoppa den från förnybara helt och hållet. Det finns en risk för potentiell ärrbildning eller missfärgning av huden hos människor som har mycket blek eller mycket mörk hud.

Vax eller pincettliknande håret. Om håret på hakan är bra, få en professionell vaxning på din lokala salong. Vaxning och tweezing, som sliter håret vid rötterna, kan skada hårsäckarna, vilket gör det svårt för oönskat hår att växa ut igen.

Besök ett registrerat elektrolys utövare och genomgår elektrolys behandlingar. Elektrolys anses ofta vara en permanent hår-borttagning metod, men i vissa sällsynta fall kan nya hårsäckar bli aktiva, vilket resulterar i framtida hårväxt.