hur man kan sänka VLDL och triglycerider

Sänka ditt kolesterol är ett steg mot en sund livsstil. Framför allt bör man vara noga med att minska det onda kolesterolet, som definieras som low-density lipoprotein (LDL) och triglycerider delar av den totala kolesterol ekvationen. Mycket-low-density lipoprotein (VLDL) är faktiskt lipoproteiner som innehåller flest triglycerider. Minska VLDL-kolesterol och triglycerider är relaterad till att sätta upp mål och göra hälsosamma livsstilsförändringar om motion och kost.

Börja ditt program genom att rikta en perfekt intervall där att släppa dina VLDL- och triglyceridvärden. Enligt Mayo Clinic hjärtspecialist Thomas Behrenbeck, “Normal VLDL-kolesterol är mellan fem och 40 milligram per deciliter.” Behrenbeck säger också: “Det finns inget enkelt och direkt sätt att mäta VLDL-kolesterol.” VLDL typiskt beräknas i proportion till dina triglyceridnivåer.

Begränsa och eliminera alkohol och tobakskonsumtion. Alkohol höga kaloriinnehållet är ofta omvandlas till triglycerider blodfetter. Alkohol har företräde i behandlas av levern, på bekostnad av andra metaboliska processer. Triglyceridnivåer ökar typiskt omedelbart efter att ha druckit alkohol.

Du ska börja träna för att släppa övervikt. Överviktiga och feta människor är vanligen kopplade till höga VLDL- och triglyceridnivåer, som är former av fett. Arbeta ut också bidrar till din goda HDL-nivåer som har en bevisad omvänt förhållande till triglycerider. Börja med att införliva 30 till 60 minuters motion i din dagliga rutin. Gå istället för att köra, när det är möjligt. Överväga ett gym medlemskap för måttlig motion som betonar konditionsträning.

Övervaka din kost för att minska triglyceridnivåer. The Cleveland Clinic säger “mycket kalorier, alkohol eller socker i kroppen omvandlas till triglycerider och lagras i fettceller.”

Omega-3 fettsyror är “mycket kraftfullt på att sänka triglycerider.” Omega-3 fettsyror finns i fisk och växtform. Källor till omega-3 fettsyror inkluderar linfröolja, sardiner, torsklever, butternuts och makrill.

Se över din läkare 6 till 12 månader i din livsstil-förändringsarbete. Läkaren kommer att välja att dra blod för analys. En genomgång av resultaten ger dig både att följa utvecklingen och effektiviteten i det nuvarande regimen. Läkaren kommer att ordinera medicin för brådskande fall där kost och motion räcker inte för att sänka VLDL och triglycerider till sunda nivåer.