hur man kan öka din sköldkörtel nivåer

Hypotyreos är en kännetecknas av hypofysen oförmåga att producera sköldkörtelhormon T3 och T4. Symtomen omfattar viktökning, torr hud, depression, högt blodkolesterol och muskelsvaghet. Sköldkörtel tester kan utföras för att bestämma mängden av hormoner du producerar och mediciner kan hjälpa dig att öka dina nivåer. Ta reda på vilka mediciner du kan ta och den bästa dieten som gör det möjligt för läkemedel som skall korrekt absorberas i kroppen.

Få mer jod i kosten. Enligt Mayo Clinic på www.mayoclinic.com, jodbrist, men sällsynt i USA, kan vara en av anledningarna till att sköldkörtelhormonnivåerna är låga, eftersom sköldkörteln använder jod att producera hormoner. Ät mer jod-rika livsmedel som kolja, torsk, kondenserad mjölk, cheddarost, tång och hav kelp.

Ta syntetisk thyroidmedicationen med T4. Levotyroxin justerar dina T4 sköldkörtel nivåer, så att dina nivåer återgå till det normala. De mest populära thyroidmedicationen i landet är Synthroid, men det finns flera andra som Levoxyl, Levothroid och Unithroid.

Ta syntetisk thyroidmedicationen med T3 och T4. Amour Thyroid är en av de första naturliga thyroidmedicationen på marknaden som erhålls från sköldkörteln hos grisar. Många föredrar den här typen av medicin, eftersom det har både T3 L-trijodtyronin och T4 levotyroxin. Debatten fortsätter om detta läkemedel, eftersom många läkare tror att kroppen inte behöver T3 medan andra läkare, särskilt i helhets området och i den äldre generationen, tror att kroppen behöver T3 att fullt ut utnyttja T4.

Välj mellan att ta syntetiska thyroidmedicationen på morgonen på fastande mage eller på natten. Generellt människor tar sin medicin på morgonen innan de har någon mat eller koffein som kan störa den absorberas i kroppen. Enligt en studie som publicerades av Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism på www.jcem.endojournals.org ,, sänggående doser av levotyroxin absorberades i kroppen på ett bättre pris än morgondoser.

Få blodvärden gjort varje halvår när du först börjar ta syntetiska thyroidmedicationen och varje år efter att du har varit på medicinering för ett par år.

Undvik att äta en kost rik på soja och fiber. Dessutom kan kalciumtillskott, antacida och järntillskott påverka mängden syntetiska sköldkörteln absorberas i systemet. Tala med din läkare om din kost innehåller massor av fibrer grönsaker, fullkornsvete, fiberrik frukt, tofu, sojabönor eller sojamjölk.