hur man kan förbättra urinflöde

Urinvägarna system har många viktiga funktioner, däribland spola ut och filtrering gifter. Den normala urinproduktion för de flesta vuxna är cirka sex koppar om dagen, förutsatt att du får tillräckliga åtta glas vatten om dagen. Det kan finnas många orsaker till minskad urinflöde, men ökar det kan vara lätt och görs genom att ta några enkla steg.

Bestämma vad som kan orsaka din minskat flöde. Om du har svårigheter att urinera och har en brännande eller smärtsam känsla, kanske du har en infektion och behöver uppsöka läkare för diagnos. Om du har urineringssvårigheter, betyder det att du blir nervös urinering i vissa situationer och i övrigt är frisk. Du kan också vara uttorkad och inte sätta tillräckligt med vatten i ditt system.

Föra dagbok. Att föra dagbok över din urinflöde och symtom kan ge ledtrådar till problem. Om du försöker steg för att öka flödet, kan dagboken visa vilka som har mest effekt. Om ingen hjälper, kan det visa att du har en underliggande hälsoproblem som behöver diagnos.

Se till att du dricker mycket vatten. Den rekommenderade mängden är åtta glas vatten om dagen, och i denna takt du bör vara utvisa sex till sju koppar urin. Dricksvatten hjälper spola urinvägarna och öka flödet. Om du redan dricka åtta glas om dagen, prova att öka till 10 till 12 glas för att öka flödet.

Applicera en varm kompress. En varm kompress, såsom en varmvattenflaska eller värmedyna, appliceras på nedre delen av magen kan bidra till att stimulera urinvägarna systemet. Om du känner behov av att urinera, men har svårt att av någon anledning, tillämpa varm kompress och massera försiktigt nedre delen av magen i ca 15 minuter för att försöka få urin flödar.

Undvika salt. Som en del av att öka din hydrering, försök att eliminera hög salthalt, salt mat, som kan torka dig. Försök också att undvika alkoholhaltiga drycker, eftersom dessa kan leda till uttorkning.

Drick ett till två glas tranbärsjuice om dagen. Tranbärsjuice har visat sig ha renande egenskaper för urinvägarna systemet. Det kan hjälpa stöd i produktion och filtrering och hålla datorn frisk, vilket kommer att hjälpa avvärja infektioner som kan orsaka minskad urinflödet. Du kan även försöka ta tranbär kosttillskott dagligen istället för att dricka saft. Kosttillskott kan hittas på de flesta hälsokostbutiker.

Försök att lyssna på rinnande vatten. Ljudet av rinnande vatten, såsom från en kran, kan ibland utlösa urinflöde som din hjärna associerar ljudet med urinering. Du kan prova att köra kranen, eller så kan du även köpa band som har ljudet av rinnande vatten, såsom avslappningsband, som kommer att hjälpa slappna av kroppen och stimulerar lusten att urinera.

Om du fortfarande har problem med urinering, boka tid hos din läkare och se till att du sätta din urinering dagbok med dig för att visa din läkare de steg du har tagit. Detta kommer att hjälpa en snabbare diagnos.