hur man kan få tillbaka förlorat förtroendet

Det kan hända efter en upplösning, en förlust av arbete, en sjukdom, en ny strävan – alla upplever en förlust av självförtroende ibland. Men förlorade förtroende behöver inte vara en permanent del av din identitet. Att få tillbaka tar tålamod, praxis och vänlighet mot dig.

Respektera din kropp och känner sig friska naturligt leder till din sinnesstämning. Om du har förlorat ditt självförtroende och vet inte var du ska börja vidta åtgärder för att förbättra din hälsa. Sömn, anständigt hygien, rätt kost, solljus, motion och återhållsamhet i dina val bidrar till kroppens optimala funktion. Detta är din maskin – hålla den kvar. Ta hand om din kropp är ett bra ställe att börja när du känner dig knackade tillbaka mentalt. Känsla friska genererar positiva känslor om dig själv, som är en hörnsten i förtroende.

Sättet du prata med dig själv, eller din “self-talk”, påverkar hur du fungerar i världen. För att bygga upp förtroende, ge dig själv uppmuntran istället för kritik efter ett misstag. Själv medkänsla innefattar granskning dina brister både realistiskt och med vänlighet. Att vara medkännande mot dig själv är mycket mer effektiva på att öka motivationen än hård själv dom, föreslår forskare Juliana Breines och Serena Chen i sin studie “Self-Medkänsla Ökar Ingen förbättring Motivation,” som publicerades i 2012 i “personlighet och socialpsykologi Bulletin. ” Till exempel, om du har haft en relation slut, inte uppehålla mig på var du kan ha misslyckats. Istället berättar själv att du har förmåga att läka, lära, gå vidare och hitta kärleken igen.

I idrottspsykologi, en teknik för att förbättra prestanda innebär avkopplande kroppen och omprogrammering ditt sinne innan ett spel. Till exempel, om du skadades under ett spel och kan inte verkar komma tillbaka till samma framgång nivå, mentalt gå tillbaka genom den erfarenhet som påverkade dig. Byt felaktiga föreställningar som “Jag kommer att bli träffad av planen” med realistiska, uppmuntrande dem, såsom “Jag är stark och beredd.” Lär dig att slappna av din kropp när du är i den situation som orsakade ditt självförtroende förlust. Djupandning, upplever nuet och avkopplande dina muskler kan lära din kropp att lugna ner, och ditt sinne att fokusera.

Kompetens inom ett område av ditt liv kan överföra till din totala självbild. Om du ingenjör små vinster för dig själv, du påminna dig om dina andra styrkor och förmågor. När du förlorat, till exempel, och räkna ut din väg tillbaka, minns du hur det känns att lyckas. Uppleva känslor av kompetens som en liten seger, såsom efterbehandling ett pussel eller fastställa en läckande kran, ger. Även en liten framgång, särskilt i obekant område, kommer att hjälpa dig att återfå din känsla av självtillit och främja nytt förtroende.