hur man identifierar ett piller av dess rx avtryck kod

Alla piller — generiska och varumärke — är märkta med en kod så att de kan identifieras. Koden består av siffror och bokstäver. Om du har haft flaskor av piller som lagrats för en stund och etiketten har blivit våt eller avklingat, kan du använda denna kod för att identifiera piller. Om du håller lösa piller i ett piller låda i stället för deras originalförpackning, kan du ha glömt vad de är. Identifiera ett piller av dess avtryck kod kommer att se till att du tar rätt medicinering.

Fråga apotekspersonalen eller läkare, som kanske kan slå upp avtryck koden och identifiera piller.

Gör en online-sökning för präglade koden. Du kommer att bli ombedd att ange koden, formen av p-piller och färgen på p-piller. Ibland webbplatsen kommer att visa en bild av medicinen och ge dig information om det (se Resurser).

Slå upp avtryck koden i “ID-a-Drug” uppslagsbok, som kan hittas på ditt lokala bibliotek eller bokhandel (se Resurser).