hur man identifierar en andra gradens brännskada och hur man kan behandla det

Brännskador klassificeras som antingen första-, andra- och tredje gradens, beroende på deras svårighetsgrad. Av dessa klassificeringar är första graden minst allvarliga, medan tredje gradens brännskador kräver omedelbar läkarvård. Andra gradens brännskador är knepigt eftersom vissa kan vara mindre, och behandlas hemma, andra kan vara allvarligare och kräver medicinsk behandling. När du bränner dig, undersöka det brända området noggrant för att avgöra hur allvarlig, och om det är en brännskada som du kan unna dig.

Titta noga på bränningen för att se om huden har bildats runt blåsor som är fyllda med klar eller röd-tonade vätskan. Blåsor, även om de är små, är tecken på en andra gradens brännskada.

Jämföra färgen på det brända området med färgen på den omgivande huden. Om bränningen är mycket röd med vita fläckar i det, då är det en andra gradens en.

Jämföra den brända huden med den hos den omgivande huden för att se om bränningen är svullen, som är ett annat symptom på en andra gradens brännskada.

Placera brända området under kallt rinnande vatten i 10 till 15 minuter, eller tills du inte längre känner smärta i området. Du kan också fylla ett badkar med kallt vatten och sänk bränningen i det, istället för att hålla din brinna under en kran.

Mayo Clinic rekommenderar att du söka läkare om din andra gradens brännskada är större än 3 inches i diameter eller om den ligger på dina händer, ansikte, fötter, skinkor, ljumsken eller på en stor gemensam.

Pat torka bränna försiktigt med en handduk tills området är helt torr.

Wrap steril gasbinda runt området och fäst den med medicinsk tejp. Applicera inte vanliga plåster eller andra typer av sårförband i området, eftersom de kan hålla sig till bränna och orsaka smärta när de tas bort.

Svälj den rekommenderade dosen av en over-the-counter smärtstillande för att lindra smärta och svullnad som åtföljer en brännskada.