hur man byter glasögonbågar

Om du vill ha en ny stil av glasögonbågar, kan du ersätta ramarna för dina gamla glasögon utan att behöva köpa nya linser genom att besöka ett recept glasögon återförsäljare eller beställa ett par från Internet. Eftersom glasögonglas kan vara dyrt, är det viktigt att välja en ny ram som kommer att vara kompatibel med din nuvarande linser. Om du helt enkelt byta ut en trasig ram med en likadan, är processen ganska lätt. Men om du byter till en helt ny typ av ram, finns det några åtgärder för att hålla i åtanke.

Ta en tur till din lokala glasögon återförsäljare. En butik som hantverk linser på plats är att föredra. De kan erbjuda skräddarsydda glasögon och har kunnig personal på plats som regelbundet handskas med linser och ramar. Se till att få dina nuvarande glasögon och en kopia av ditt recept till glasögonaffär.

Sök webbsajter som säljer glasögonbågar för en ram som är lämplig för stil linser du har. Eftersom glasögonbågar är relativt billigare på nätet, kan du känna att det är värt att köpa ett par bilder på nätet och sedan ta ditt recept och dina nya ramar till en glasögonbutik där kan skära ett par objektiv som passar med de nya ramarna.

Leta efter nya ramar som är mindre eller mycket ungefär lika stor som din nuvarande ramar. Om du väljer ramar som är större än din nuvarande, kommer de inte passar eftersom dina linser endast kan skäras mindre och inte göras större. Även om du kanske ha tur och hitta en ram som passar dina linser exakt, är det bäst att dras mot ramar som är bara något mindre än din nuvarande. Det kommer att göra justeringar lätt.

Välj plastramar snarare än metall sådana. Plastramar är lättare att montera linserna in, vilket gör processen snabb och mindre kostsam. Metallramar kan kräva linserna som mals ner, eventuellt med dina linser skickas till ett labb.

Fråga personal som arbetar i butiken som ramar fungerar bäst med din nuvarande linser. De kan gå igenom stilar som lätt kopplas, samt beskriva dina alternativ när det gäller att anpassa dina linser för att få dem att passa i en ny ram.