hur man bli gravid med myom

En uterinfibroid är en icke-cancer livmodern tumör som växer från muskelväggar i livmodern. En uterinfibroid kan förhindra graviditet genom att störa med ägg implantation. Myom kan också öka risken för komplikationer. Det finns flera sätt att behandla dem för att möjliggöra en kvinna att få och behålla en graviditet.

Använd tidsinställda samlag. Tidsinställd samlag är en metod för befruktning som fokuserar noga på kvinnans menstruationscykler. Kvinnan tar sin temperatur varje månad och undersöker hennes fertila vätska för tecken på annalkande ägglossning. När ägglossningen närmar hon och hennes partner kan välja att ha samlag.

Använd intrauterin insemination. En IUI är en metod för fertilitet stöd som kringgår livmoderhalsen. Spermier samlas, tvättas för att ta bort skräp och välja de bästa. Spermier förs sedan in i en kvinnas livmoder under hennes fertila tid i månaden. En IUI kan hjälpa någon med myom bli gravid genom att öka sina chanser för graviditet varje månad. IUI: s är i allmänhet billigt med avgifter som normalt körs under $ 400 per försök. Förfarandet genomförs i allmänhet i en gynekolog kontor utan smärta medicin.

Genomgå en myectomy. En myectomy är avlägsnande av fibroid vävnad från livmoderhålan. En myectomy kan hjälpa någon med muskelknutor öka sina chanser för graviditet genom att ta bort vävnad som kan störa ägg implantation. En skicklig kirurg ska kunna bevara livmoderfunktion samtidigt skära onödig tillväxt.

Genomgå en livmoder artär embolisering. En UAE är ett förfarande där en läkare inför en liten kamera och sätter små partiklar på muskelknutor. Partiklarna att blockera flödet till det aktuella området. Detta krymper ofta myom och minskar deras tillväxt. Detta kan hjälpa till att leda till graviditet.

Genomgår IVF. Initial IVF står för in vitro-fertilisering. Under in vitro-fertilisering processen kvinna ges läkemedel för att producera fler embryon per cykel än normalt. Äggen samlas sedan och gödslats med sperm utanför kroppen. När äggen har vuxit till en viss storlek de placeras i livmoderhålan på nytt. En IVF förfarande kan hjälpa en kvinna med muskelknutor har barn eftersom hon ökar sina chanser för graviditet över normala befruktningsförsök varje månad hon försöker det. Detta beror på att hon producerar fler ägg under förfarandet.