hur för att lugna en koka

Kokar är en hudinfektion orsakas vanligen av stafylokock-bakterier. Bakterierna in i huden genom hack, skärsår eller hårsäckar. Dessa bakterier orsakar en röd, öm knöl (koka) för att bilda, och inom 4 till 7 dagar pus börjar ansamlas i koka. Bölder vanligen förekommer på ansikte, hals, armhålor, axlar och skinkor. Förutom att vara ett fult, bölder kan också vara ganska smärtsamt och även bli infekterade. Lyckligtvis kokar mest läka med rätt behandling i hemmet, och smärtan avtar när koka avlopp.

Blötlägg trasa i varmt vatten för att skapa en varm kompress. Applicera komprimera till kokning för att minska smärta och hjälpa till att flytta pus till ytan.

Låt kompress på koka i 10 minuter. Upprepa processen var 2 till 4 timmar.

Blötlägg området i varma bad för att hjälpa koka brast och avlopp.

Försiktigt tvätta området antibakteriell tvål efter koka spricker och avlopp helt. Applicera medicin salva till området och täcka den med ett bandage.

Tvätta händerna med varmt vatten och tvål och vatten efter att röra koka. Tvätta alla kläder, handdukar och sängkläder som kommer i kontakt med den koka.

Tvätta området två till tre gånger per dag och tillämpa ny salva och ett bandage efter varje tvätt. Fortsätt att placera varma kompresser på området tills såret läker helt.

Försök inte att pressa eller lans en koka på egen hand. Detta kan leda till ytterligare infektion.

Konsultera en läkare om du har något av följande: en böld i ansiktet eller ryggrad, en böld som är oerhört smärtsamt, stor eller åtföljs av en feber, en böld som inte läker inom två veckor, ofta kokar, eller ett tillstånd som påverkar immunsystemet, såsom HIV.