hur du gör din egen fackverket för ett bråck

En bråck uppstår när bukväggen försvagar och sedan tårar eller utbuktningar, vilket gör att inre buken foder för att driva igenom och bildar en bula eller rundad säck. Ibland kan buk- eller tarmvävnad glida in i säcken liksom, orsakar smärta och allvarliga hälsoproblem. Bråck förekommer vanligtvis i ljumsken eller buken, eller runt naveln, och orsakas av överdriven drag såsom lyfts-eller en naturlig svaghet.

Se en läkare om du tror att du har ett bråck. Symtomen omfattar smärtsam svullnad eller utbuktningar i buken eller ljumsken, och smärta vid hosta, lyfta eller har en avföring. Bula försvinner när du ligger ner. Det är viktigt att ha en läkare korrekt diagnostisera ditt tillstånd och att du inte har en “strangulated” eller vriden bråck, eller en “fängslad” eller fångade bråck, dessa är farliga och potentiellt livshotande.

Klädesplagg som täcker bråck. Fackverket måste tillämpas direkt mot huden för att åstadkomma en korrekt mängd tryck.

Håll tryckförband runt midjan och ligga ner på rygg, antingen på en säng eller på golvet.

Placera den vikta tvättlapp eller medicinsk dyna direkt över bråck.

Reducera matkonsumtionen kan lindra smärta eftersom en full mage ökar trycket på skadade området.

Dra ena änden av tryckförband runt tvättlapp eller pad så att den inte kan glida ur plats. Långsamt stå och linda linda runt din kropp, dra den spända så att tyget eller kudden trycks tätt mot bråck.

Fäst tryckförband med de medföljande clips, se till att de inte kommer att lossna lätt sitter fast ordentligt och.

Böj och flytta försiktigt för att kontrollera trycket i kudden och täthet omslaget. Även om du vill ha både att vara på plats, hålla bråck i, behöver du inte vill att det ska vara så tät att normal rörelse är obehagligt eller smärtsamt.

Du bör vara korrekt avpassat för ett fackverk, det är bara en tillfällig lösning tills du kan ordentligt behandlas av din läkare, eller få en medicinsk bråck fackverk.