hur man vända en solbränna

När din hud solbränna, är det på grund av skada mottagits från direkt solljus. UV-strålar som orsakar solen bränner och hudcancer stimulera huden att producera mer melanin för att kompensera för skadan. Även om du aldrig kan få mer blek än din naturliga hudfärg, det finns sätt att eliminera ytterligare melanin och att få resten av huden tillbaka till färg det var innan du garvade.

Använd alltid hög SPF solskyddsfaktor som täcker så många sorter av UV-ljus som möjligt. Detta hjälper till att stoppa ytterligare skador inträffar på huden, vilket resulterar i en ännu mörkare solbränna. Bär bredbrättad hatt och långärmade skjortor, täcker så mycket hud som möjligt från UV-exponering, är en annan bra metod för att skydda din hud och låta det läka.

Använd hudlotion, särskilt lotion som syftar till att hjälpa till att reparera skador som orsakats av solen. Dessa krämer hjälpa huden hålla återfuktad och hjälpa till att reparera de skador som leder till ytterligare producerade melanin.

Håll dig borta från solen. Även om du inte kan hålla sig borta från solen hela tiden, måste du undvika så mycket exponering som möjligt genom att förbli täckt och inomhus när du kan. Det är särskilt viktigt att du undvika ljus, mitt på dagen sol, eftersom detta är när strålarna är de starkaste och mest sannolikt att göra skada på huden. Detta ger huden tid att läka och för solbränna att blekna, eftersom det blir mindre nödvändigt för att bekämpa solen.