hur man sluta äta majsstärkelse

Majsstärkelse är en silkeslen, pulverformig substans används ofta som förtjockningsmedel i skyer och såser. För vissa människor, är majsstärkelsen själv helt enkelt oemotståndlig – de kan inte sluta äta den med sked. Även majsstärkelse används i matlagning, har det lågt näringsvärde i sig. Om du har tvångs äta det för över en månad sedan du kommer sannolikt att diagnosen en ätstörning som kallas pica eller hetsätning av nonfood objekt. Pica kan vara skadligt för din hälsa.

Identifiera riskfaktorer du kan ha för pica. Pica är vanligast bland barn, men ibland ses hos vuxna också. Om du har fått diagnosen en sjukdom som tvångssyndrom eller schizofreni eller lider av undernäring, kan du vara i riskzonen för pica. Graviditet kan också utlösa pica.

Besök din vårdgivare. Eftersom näringsbrister kan utlösa pica hos vissa personer, kommer din läkare förmodligen testa dig för anemi (järnbrist) och zinkbrist. Båda dessa tester kräver blod arbete, så din leverantör kommer att behöva göra en blodprovstagning. Om du har ätit något annat än majsstärkelse, i synnerhet jord eller måla marker nonfood objekt, kan din leverantör också vill testa blynivåer.

Behandla alla näringsbrister din läkare kan ha funnit genom blod arbete omedelbart. Om du har en brist såsom anemi, kan din överväldigande önskan att äta majsstärkelse lösa sig mycket snabbt när behandlingen har påbörjats. I själva verket kan du även känna upprörda av tanken på att äta majsstärkelse.

Överväga att arbeta med en beteendeterapeut som kan hjälpa dig att övervinna din önskan att äta majsstärkelse.

Om du försöker helt enkelt att minska eller ersätta majsstärkelse i din kost, det finns flera alternativa förtjockningsmedel som du kan använda

Tugga tuggummi eller kritan en krispig grönsak som råa morötter eller selleri när du har lust att äta majsstärkelse. Du kan också välja att suga på en pepparmynta eller borsta tänderna om du tycker att minty smaker bidra till att minska majsstärkelse begäret.

Ta hjälp av en vän eller familjemedlem. Låt den här personen vet att du har problem med pica, och fråga om du kan ge honom eller henne ett samtal när lusten att äta majsstärkelse inträffar.

Arrowrot är ett förtjockningsmedel som kan köpas i de flesta hälsokostbutiker. Två teskedar arrowrot lika en matsked majsstärkelse.

Potatis eller rismjöl kan hittas på de flesta hälsokostbutiker samt på några större livsmedelsaffär. En matsked av potatis eller rismjöl är lika med en matsked majsstärkelse.

Quick-matlagning tapioka finns på de flesta livsmedelsaffär. Fyra teskedar snabbkokande tapioka bör användas för att ersätta en matsked majsstärkelse.